* Ne-am luat cu protestele si cu sarbatoarea fara margini de pe strazile Romaniei (apropo, dl Dragnea, directorul de banca romaneasca, filiala a unei banci straine, Raiffeisen, Steven von Groningen este cetatean roman, ca si sotia dumnealui, Valeria Racila, campioana olimpica romana, adica a facut oamenii sa iasa in strada, dar nu pentru hotii!), am uitat evenimentul sportivo-mediatic al anului: Super Bowl.

Ei bine, New England Patriots a cucerit pentru a 5-a oara din istoria sa trofeul cel mai prestigios al sportului profesionist, acordat castigatoarei finalei Campionatului de fotbal american (NFL), dupa o victorie in prelungiri cu 34-28 (aveti in imaginea luata de pe twitter touch down-ul decisiv) si o rasturnare de scor nemaintalnita in fata Atlanta Falcons.

Meciul, disputat in Houston (Texas) a avut 77.054 spectatori in tribune si 100 milioane de telespectatori, a mai avut doua momente unice: antrenorul Patriotilor, Bill Belichick, a devenit primul manager care a cucerit al 5-lea titlu, dar mai ales quarterback-ul Tom Brady, legenda vie (39 de ani), primul cvintuplu MVP al Superbowl, din tot atatea jucate!

Echipa new-yorkeza, trup si suflet cu Donald Trump, a fost inconjurata de ostilitate in Texas, probabil de aceea noul presedinte, mare suporter, nu a fost la meci, dar a postat tot timpul pe Twitter, incheind cu un “incredibil come-back al Patriotilor”.

Fapt unic, platforma de rezervari hoteliere Airbnb, una dintre cele mai mari din lume, nu si-a facut reclama propriu-zisa in timpul pauzelor publicitare platite cu zeci de milioane de dolari pentru cateva minute, ci mesaje politice anti-Trump. Ce mai, a rupt America in doua…

* Veste buna dinspre ciclism, din Italia, evident, ca numai acolo mai avem ceva de soi: Eduard Grosu a ocupat un excelent loc 9 in Marele Premiu Costa degli Etruschi, cursa in care a debutat oficial in sezon echipa sa Nippo-Vini Fantini, care remarca, pe pagina proprie de Facebook: “Bravissimo pentru tanarul Nicola Bagioli, care s-a tinut aproape de cei mai buni si l-a ajutat excelent pe Eduard Grosu, care a fost in mare forma”.

Cursa a fost castigata tot de un italian, Diego Ulissi, Eduard Grosu fiind recompensat cu o gramada de puncte (semiclasica italiana are o clasificare de varf, 1.1 pe tabela UCI), adica 25 puncte UCI si 16 puncte PCS, zestre foarte buna pentru viitorul sezonului!

Clasamentul top 10: 1. Diego ULISSI (Uae Abu Dhabi) 190,6 km in 4.32’24”, medie 41,982; 2. Manuel Belletti (Wilier-Selle Italia), la 14”; 3. Francesco Gavazzi (Androni-Sidermec); 4. Maikin (Rusia); 5. Mucelli; 6. Aristi Gardoki (Spania); 7.Kragh ; 8. Toto; 9. Grosu; 10. Petilli; . La start – 146, sositi – 106.

* E luni, e clasament la zi WTA, prima jucatoare romanca de tenis fiind, in continuare, evident, Simona Halep, tot pe 4, in timp ce Irina Begu se afla acum cu un loc mai jos decat saptamana trecuta, adica pe 29, ca si Monica Niculescu, pe 36, in timp ce Sorana Cirstea a avut o alunecare mai brusca, de 3 locuri, pe 62. Prima romanca de dupa prima suta este Patricia Tig – 106.

* Programul TV, marti 07.02.2017:
18:15 Handbal M • Dolce 2, Digi 2 Turda – Satu Mare
19:30 Fotbal, Cupa Germaniei • Dolce 1 Hamburg – FC Koln
20:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 3 Montpellier – Monaco
20:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 4 Caen – Bordeaux
21:45 Fotbal, Cupa Germaniei • Dolce 1 Bayern Munchen – Wolfsburg
21:45 Fotbal, Serie A • Digi 2 Roma – Fiorentina
22:00 Fotbal, Cupa Spaniei • Digi 1 Barcelona – Atletico Madrid
22:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 3 PSG – Lille

Advertisements