* Andrei Gag, vicecampionul mondial de sala la atletism in 2016, marele ghionist dintre romani la JO de la Rio (unde nu a prins finala, la egalitate de performanta, dar cu cativa cm mai putin la a doua aruncare), a debutat foarte bine in actualul sezon, reusind sa castige prima etapa a Nationalelor, cu un mai mult decat promitator 19,67 m la aruncarea greutatii.

Rezultat bun pentru acest prim concurs a obtinut si Elena Panturoiu la triplusalt – 13,96 m, in timp ce Adelina Pastor s-a impus la 400 m cu timpul de 54″64/100. Poate ne miscam si noi mai cu talent in atletism, toti cei 3 despre care am pomenit aici fiind la cea mai buna varsta la Tokio in 2020.

* La Mondialele de ciclocros din Luxemburg, unde ciclismul romanesc straluceste prin absenta, inca o ratare de competitie de obiectiv pentru actuala fantoma de federatie (cum sa tii in viata cluburile, cum sa aiba obrazul sa ceara bani la autoritatile locale si la sponsori cand ele nu au ce raporta, pentru ca pur si simplu nu participa, din cauza FRC, am aratat de ce ieri) belgianul Wout Van Aert si-a pastrat titlul la clasa Elite.

Ceea ce este cu adevarat impresionant este faptul ca a existat o participare masiva, la a doua cursa importanta a anului in aceasta specialitate, dupa campionatele nationale, care se disputa, conform programarii UCI pentru 2017 chiar in 2017! Noi am facut o fuseraie prin decembrie, in afara dispozitiilor federatiei internationale. Sat fara caini!

* O problema cu adevarat importanta: Liga nord-americana de hochei pe gheata nu a luat inca decizia daca va permite jucatorilor care evolueaza in acest campionat extrem de puternic sa participe la Jocurile Olimpice din 2018. Mai mult, presedintele NHL, Garry Bettman, nu si-a ascuns pesimismul. Hotararea, care era asteptata acum, cand se desfasoara All Star Game, chiar incepand din aceasta noapte, este decisiva pentru valoarea turneului olimpic, care, dupa ani cu toti profesionistii la start, ar primi o lovitura fatala in cazul unei desistari! Poate se vor intelege, totusi, cum a facut NBA!

Programul TV, luni, 30.01.2017:
3,00: Dolcesport 1: NFL – Pro Bowl
12,00: Digisport 2: Tenis – Turneul WTA de la Sankt Petersburg
17,00: Digisport 2: Volei masculin – Steaua-Zalau
18,30: Digisport 3: Hochei pe gheata – Corona Brasov-HK Belgrad (Liga MOL)
19,00: Digisport 2: Handbal feminin – Roman-CSM Bucuresti
21,45: Digisport 2: Fotbal – Las Palmas-Valencia