Scriam miercuri de aparitia pe net a unui asa-zis “Proiect FR Ciclism 2017-2021”, care, cum am aratat, incepe cu o minciuna grosolana, incalificabila, de fapt, anume ca FRC este printre primele 17 federatii cu numar maxim de voturi la COSR si asa mai departe.

Ca sa nu mai pierdem timpul, recititi desfiintarea acestei mistificari aici https://oprealuciansport.wordpress.com/2017/01/25/adunare-generala-fantoma-minciuni-inimaginabile-delir-marca-novak/.

Totodata, Proiectul (te umfla, vorba poetului, rasu’-plansu’), o gargara de vomitive gen “FRC este acum o institutie transparentã, responsabila si progresista.”, are si obiective. Iata-le:

“Obiectivele Federatiei Române de Ciclism pentru 2017- 2020

Obtinerea finantarii anuale de la Ministerul Tineretului si Sportului si COSR pentru ciclul Olimpic si Paralimpic 2017-2020. (ce-o fi aia ciclu Paralimpic? nota mea, LO)

Atragerea de sponsorizari de minimum 50.000 EURO in 2017 si cresterea ulterioara a acestui buget cu minimum 25% in fiecare an.”

Asta e tot, nici un obiectiv sportiv, absolut nimic, cum spuneam o gargara de la un capat la altul, asta vrea sa faca o federatie sportiva de performanta – sa obtina bani! Buget, in primul rand, pentru ca nu are de 4 ani, niciun ban de la bugetul de stat, din motive pe care pe stiti, FRC nu exista intre federatiile sportive recunoscute de MTS, si bani de la sponsori, adica inca o serie de inselatorii (intrebati Belotto, care are si acum de justificat o cheltuiala, este in “Bilantul financiar al FRC” pe care l-am publicat acum vreo luna, il gasiti tot pe acest blog.

Asadar, obiectivele sunt sa faca rost de bani, pentru ce, adica tintele sportive, niciun cuvintel! Te doare mintea, eu, in 46 de ani de gazetarie sportiva, in 67 aproape de viata nu am mai pomenit asa ceva. Chiar, ce faci cu banii Eduard Novak, nu cumva iei biciclete pentru tine, nu le platesti, dupa care ajungi in justitie, esti obligat sa dai 3.500 de euro pe bicicleta, plus 1.000 de franci elvetieni cheltuieli de judecata si treci asta in celebrul “bilant” la amenda UCI (4.500 de euro)?

Sau platesti avocati prieteni, care au titlu executor impotriva federatiei pe 11.000 de euro, inca de anul trecut, de te duce gandul ca e un aranjament cam ciudat, de vreme ce angajezi in continuare acelasi aparator, desi te-a dat in judecata pentru recuperarea acelor bani?

Dar sa vedem cum s-a ales numitul Eduard Novak presedinte in 2013, cu mici observatii la fiecare din angajamentele sforaitoare. Iata, pentru demonstratie, cu materialul clientului, ce se angaja presedintele-gropar al ciclismului romanesc, in documentul intitulat in maniera SF:

Ciclismul in Romania
Un proiect 5.0 – 2013-2017
Eduard Carol Novak

Sa vedem cele mai importante obiective, tot asa, cu copy-paste:

“Obiectivele Federatiei Romane de Ciclism:

1. Calificarea a patru reprezentanti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 in probele de sosea si mountain bike si clasarea celor doi reprezentati in proba de sosea, in primii 50 de ciclisti.
3. Calificarea a cinci sportivi (patru in proba masculina si unul in proba feminina) la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016
4. Obtinerea unei medalii de aur la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016.
5. Organizarea profesionista a Turului Romaniei avand ca obiectiv clasarea competitiei in categoria 2.1 si promovarea Romaniei si a ciclismului romanesc.”

Stop-joc! Sa le luam pe rand, pentru a vedea clar nu numai ca nu a indeplinit absolut nimic din ce s-a angajat, dar nici macar nu si-a propus, pentru ca, pur si simplu, nici nu s-a apropiat de aceste, cum sa le spun, vrajeli.

1. Nu numai ca nu a calificat absolut niciun ciclist roman la JO de la Rio, dar si cand Romania a primit un loc, de consolare, a inversat cu de la sine putere ierarhiile internationale (clasamentul UCI, singurul valabil), netrimitand cel mai bine clasat rutier roman, Eduard Grosu, ci pe cel aflat dupa, Serghei Tvetcov, o nedreptate pentru care un sportiv poate suferi toata viata, pentru ca rar ai sansa sa ajungi la JO.

De “clasarea celor doi reprezentati in proba de sosea, in primii 50 de ciclisti” nu mai spunem nimic, ca nu vrem sa ne facem de ras alaturi de aceasta eroare a naturii umane care este autorul acestor mistificari fara rusine…

Observati ca angajamentele au fost tratate pur si simplu in bataie de joc, pentru ca… lipseste, fratilor, punctul 2! A sarit direct la 3, dovada clara ca a tratat, ca si acum, astfel de documente cu partea corpului pe care o aseaza pe saua bicicletei. Sa vedem ce este la punctul…

3. Obiectiv neatins nici pe departe, au fost doar 2, nu 5, evident nicio fata, iar de punctul 4, aia cu medalia, uitati, nici nu s-au apropiat de podium. Ar mai fi de observat si ca inclusiv aici selectia a fost facuta pe bunul plac, omul nu imparte nimic cu nimeni (nici bugetul pe care isi propune sa-l obtina de la stat, evident, nu va faceti vreo iluzie).

4. Ei, aici, la obiectivul numerotat 5 chiar ca ne doare pe toti, cei care iubim ciclismul romanesc, inima: dupa 2013, cand Turul ciclist al Romaniei a fost organizat, pentru ca s-a bazat pe angajamentele financiare luate cu un an inainte, o asemenea competitie nu se face intr-o luna, una dintre cele mai vechi competitii pe etape din lume (a 6-a in ordinea aparitiei, o spune istoria ciclismului mondial) nu s-a mai organizat deloc, nici profesionist (alta luare la misto!), nici altfel.

Si aici vedem o minciuna cat casa: “obiectiv clasarea competitiei in categoria 2.1”. Pai, nefericitule, Turul ciclist al Romaniei avea clasificarea UCI 2.1, chiar iti bati joc de toata lumea? Acum imi vine si pe aia 14 (din 27 prezenti) care l-au votat in 2013 pe Novak: voi nu v-ati uitat ce balmajeste asta in documente oficiale? Nu vi s-a aprins becul de alarma? Poate va veniti acum in fire si-l lasati pe alde Novak in savarinele lui…

In ilustratie aveti si dovada modului exemplar in care era tratat Turul ciclist al Romaniei, cu emisie de marci postale (care aducea si venituri…). Si sa va mai spun ceva ca sa ne dam seama de cat ne-am prabusit: cand s-a oprit Turul Romaniei, la editia 50, Turul Turciei, pe care il vedeti an de an pe Eurosport, era la editia 48! Desi nu fusese intrerupt, nu ne ajunsese din urma la numar de editii. Acum ne uitam la el ca la ceva de pe planeta Marte!

Advertisements