De vreo cateva zile umbla, inclusiv prin spatiul virtual o informatie cum ca ar avea loc la Balvanyos sau asa ceva (asta e un fel de statiune de tratament, cred) o Adunare Generala fantoma a Federatiei romane de ciclism, convocata de un consiliu de administratie inexistent, fie si prin faptul ca acum o luna si jumatate, tot la o chindie numita AG, de data aia extraordinara, erau in respectivul organism alte persoane.

Nu ca nu as fi lamurit de faptul ca uzurpatorul functiei de presedinte, numitul Eduard Novak, are o fantezie fara margini, cu accente maladive, astfel ca ma gandeam ca mai degraba ar fi nimerit sa convoace reuniuni tovarasesti la stabilimente de sanatate mai degraba din alea care folosesc camasi cu manecile care se leaga la spate, dar mi-am zis “hai sa vad despre ce este vorba in aiurealea asta”.

Intreb in stanga si in dreapta, caut date si raman fara grai, de tot: aflu ca 14 cluburi de mare traditie (de pilda Cibo Brasov, care are 53 de ani de existenta, organizeaza an de an competitii, fara niciun sprijin federal) au fost excluse nu se stie de cine (numai adunarea generala are dreptul statutar) si nu au fost convocate, fiind in schimb chemate unele care nu sunt, nu au fost, statutar, afiliate, pur si simplu, au doar un nume, fara sportivi, fara antrenori, fara nimic.

Dar am mai dat peste ceva, absolut naucitor, pe un fel de proiect de candidatura semnat de groparul “ciclismului vostru romanesc” Eduard Novak, pe o pagina de net incropita la minut, in care din prima fraza se minte cu o nerusinare fara margini. Chiar, omul asta are toate tiglele pe casa?

Pana cand il voi lua la bani marunti, comparand ce campi bate acum si cu ce s-a angajat in 2013, la alegeri (nu va va veni sa credeti, este peste puterile de intelegere ale unui om cu mintea la el!), iata prima afirmatie a numitului EN, din asa-numitul “Proiect FR Ciclism 2017-2021”:

“Datorita activitatii din ultimii 4 ani, FRC se regaseste acum:

In primul esalon valoric al Comitetului Olimpic Sportiv Român, alaturi de alte 17 federatii, ceea ce-i confera numarul maxim de voturi în cadrul forului olimpic (4 voturi);
In prima grupa valorica a federatiilor sportive nationale, conform criteriilor Ministerului Tineretului si Sportului;”

Sa citam insa si comunicatul COSR dinaintea Adunarii generale de alegeri din 7 noiembrie 2016:

“COMUNICAT COSR
Presedintele si ceilalti membri din conducere vor fi alesi de cei aproximativ 120 de membri ai Comitetului Olimpic ºi Sportiv Roman. Fiecare membru detine intre 1 si 4 voturi, in functie de participarea la Jocurile Olimpice. Compozitia dreptului de vot este urmatoarea:

a) valoare nominala 4 voturi au federatiile nationale sportive olimpice care au participat la trei dintre ultimele sase editii ale Jocurilor Olimpice: FR Atletism, FR Bob-Sanie, FR Box, FR Canotaj, FR Gimnastica, FR Haltere, FR Handbal, FR Judo, FR Kaiac-Canoe, FR Lupte, FR Natatie si Pentatlon Modern, FR Patinaj, FR Schi Biatlon, FR Scrima, FR Tenis, FR Tenis de Masa, FR Tir Sportiv.

b) valoare nominala 3 voturi au celelalte federatii naþionale sportive olimpice, care nu au participat la trei dintre ultimele sase editii ale Jocurilor Olimpice: FR Badminton, FR Baschet, FR Golf, FR Ecvestra, FR Fotbal, FR Gimnastica Ritmica, FR Hochei pe Gheata, FR Hochei pe Iarba, FR Polo, FR Taekwondo WTF, FR Tir cu Arcul, FR Volei, FR Yachting, FR Rugby, FR Triatlon.

c) valoare nominala 2 voturi au federatiile naþionale sportive neolimpice, recunoscute de CIO: FR Aeronautica, FR Alpinism ºi Escalada, FR Arte Martiale, FR Basseball, FR Biliard, FR Bridge, FR Dans Sportiv, FR Karate, FR Motociclism, FR Orientare, FR Popice-Bowling, FR Sah, la care se adauga Federatia Romanã Sportul pentru Toti si Comitetul National Paralimpic.

d) valoare nominala 1 vot au federatiile nationale sportive neolimpice, nerecunoscute de CIO: FR Arte Martiale de contact, FR Culturism si Fitness, FR Fotbal-Tenis, FR Go, FR Karate Traditional, FR Karate WKC, FR Karate kyo IKO 2, FR Kempo, FR Modelism, FR Oina, FR Radioamatorism, FR Sambo, FR Scrabble, FR Taekwondo ITF.

e) valoare nominala 1 vot au si sportivii olimpici, personalitati din federatiile olimpice, membrii persoane fizice si organisme sportive.”

Observati lesne ca FRC nu exista, pur si simplu, nu a fost invitata si, evident, nu a votat, pentru ca nu este recunoscuta nici de MTS (vezi, ca ilustratie la acest material, harta oficiala a ministerului, cu federatiile existente in acest moment in Romania, cu numarul de cluburi, asociatii si sportivi legitimati, de unde se vede ca FRC nu figureaza), totul fiind in cea mai neagra ilegalitate, inclusiv conducerea, care, evident, nu poate organiza asa-zise adunari generale…). Nu bagatelizez pe nimeni, dar pana si scrabble are un vot, ciclismul, NU!

Nu mai stau acum sa va explic, va veti fi saturat de procese in acest patru ani de impotenta marca Novak, ca unele persoane din asa-zisul Consiliul de Administratie fac o uzurpare de calitati oficiale de manual penal, pentru ca au interdictie judecatoreasca DEFINITIVA SI EXECUTORIE, este cazul secretarului general si contabilului sef, restul nici nu exista, nu au fost alesi de nimeni, statutar, poate a jucat leapsa Novak, cu “membru al CA esti chiar tu”…), dar voi reveni cu cateva comparatii concrete din “angajamentele” luate in 2013 si “realizarile la zi”.

Luati cu analgezice!