* Bugetul MTS va fi mai mic cu 9,2 la suta decat cel de anul trecut, adica de 419,9 milioane lei, tot mai mici fiind si cele ale sanatatii, educatiei si cel de la investitii (cheltuieli de capital, cum se numesc tehnic), potrivit filelor de buget date publicitatii.

* Nu am comentarii, ca nu sunt de specialitate, constat insa ca toate mesele rotunde, simpozioanele, strategiile, lamentarile, tot aolitul de dupa Rio, toate indemnurile la reforma s-au facut praf si pulbere, ca, vorba aia parafrazata, “daca bani nu e, nimic nu e!’. Radem noi, radem…

* In schimb, sare in ochi faptul ca bugetul TVR este mai mult decat dublu decat cel al sportului (basca tineretul, mandria tarii), iar in cifre absolute, au socotit comentatorii, este cu 662% (sic!) mai mare decat cel din 2016, adica are 950 milioane lei. Si la Radio Romania bugetul s-a dublat, adica e cu 98,6 % mai mult fata de anul trecut, in suma totala de 383 milioane lei, aproape de cel al sportului (daca scadem tineretul, bate fix).

Asta ca sa nu va mai dati vioi ca ati scapat de taxa radio-tv, in suma trimestriala de 6,5 lei/pe apartament, o platiti acum cu varf si indesat prin taxe si impozite. Apropo, intreb si eu, tot ca nespecialistul: oare un proprietar de hotel (de o pilda, de la Turnu Magurele) platea abonamente radio-tv pentru toate camerele (nu-i bai, ca isi recupera din pret). Ei bine, acum nu mai plateste! Vivat, Crescat, Floreat!

* Si ultimii seniori romani de la Australian Open au scapat de griji, cuplul nostru inscris la dublu mixt, Irina Begu/Horia Tecau, fiind eliminat de perechea Abigail Spears (SUA)/Juan Sebastian Cabal (Columbia) cu 6-4, 6-3, in turul secund, luni noaptea. Suntem, insa, in continuare, reprezentati de juniorul Vlad Dancu, calificat in continuare si la simplu si la dublu. Cel putin in momentul in care scriu chestia asta…

Program TV, marti, 24.01.2017:
02,00: Eurosport, Eurosport 2: Tenis – Australian Open
17,00: Dolcesport 1: Fotbal – Dinamo-FC Zurich (amical)
18,00: Digisport 2: Baschet masculin – Unics Kazan-Fenerbahce
Digisport 3: Volei masculin – Zalau-Baia Mare
Dolcesport 2: CM handbal masculin – Norvegia-Ungaria (sferturi)
20,00: Dolcesport 1: CM handbal masculin – Franta-Suedia (sferturi)
Dolcesport 2: Baschet masculin – Zalgiris-TSKA Moscova
20,15: Digisport 4: Fotbal – Alaves-Alcorcon (Cupa Spaniei)
21,30: Digisport 3, Dolcesport 3: Baschet masculin – Venezia-CSM Oradea
21,45: Digisport 1: Fotbal – Napoli-Fiorentina (Cupa Italiei)
Dolcesport 1: CM handbal masculin – Spania-Croatia
Dolcesport 2: CM handbal masculin – Slovenia-Qatar
22,00: Digisport 2: Fotbal – Bordeaux-PSG (Cupa Ligii franceze)