* Federatia romana de fotbal traieste in stratosfera, zau asa, daca il cheama pe antrenorul campioanei la comisia de disciplina in toiul pregatirilor de iarna, Marius Sumudica fiind convocat pe 25 ianuarie la un soi de judecata, care, vezi bine, nu suferea amanare.

Trec peste motivul judecatii (reclamatia conducerii Astrei, alti incuiati, si aici nu vorbesc de Dani Coman, va dati seama, ca Sumi (excelenta poza din GSP) ar fi vorbit urat la adresa Stelei la meciul cu AS Roma de acum mai bine de o luna) si observ ca onor FRF nu-si face programul dupa interesul fotbalului, ci dupa disponibilitatea unora.

Concret, Sumudica se afla in Cipru, la Limassol, in pregatiri, la inceputul lunii februarie joaca (singura reprezentanta a Romaniei) in Europa League cu Genk, dar naucii de la Comisia de disciplina l-au convocat, sa vina din pamant din iarba verde, altfel, probabil, il judeca in lipsa si da 40.000 de euro, amenda cat salariile pe 2 luni ale tuturor fotbalistilor de la Pandurii Tg. Jiu, de pilda. Parca ne-am sonat cu totii!

* De vineri, nemtii au si ei propriul cotidian sportiv, ca si francezii, italienii sau spaniolii, dar si ca romanii, cat o mai tine, pe piata, adica la chioscuri, aparand “FussballBild”. Poate va veti mira, dar intr-o tara cu sport atat de dezvoltat, campioana mondiala la fotbal, niciun cotidian sportiv nu a putut rezista, amatorii de presa tiparita cumparand pana acum “Kicker”, care apare doar de 2 ori pe saptamana.

Adevarul, insa, este ca si cand dau nemtii drumul la treaba o fac serios, noul cotidian fiind editat de Axel Springer, proprietarul Bild, care trage 1,8 milioane de exemplare pe numar. Formatul este tabloid, iar noul ziar, caruia ii urez viata lunga, a fost testat in Munchen si Stuttgart, pentru ca pe 20 ianuarie sa fie difuzat la nivel national! Un exemplar costa un euro, iar tirajul este de 300.000 de bucati!

* In China, care intrase intr-un fel de febra a banilor in fotbal, finantele vor supraveghea in curand limitari salariale, cu controale drastice ale situatiilor bugetare ale cluburilor, sursele de finantare, iar masa salariala va fi stabilita in conformitate cu incasarile legale si transparente. Federatia a anuntat, de asemenea, limitarea numarului de fotbalisti straini la 3, fata de 4 pana acum, iar la fiecare meci echipele sunt obligate sa aiba in teren cel putin 2 fotbalisti chinezi, atentie, sub 23 de ani.

In China sezonul fotbalistic incepe in martie, iar pedepsele pentru manevre dubioase in ce priveste finantele pe acolo se lasa cu pedepse cu impuscarea, nu-i de gluma!

* Programul transmisiilor directe TV, sambata, 21 ianuarie:

02,00: Eurosport, Eurosport 2: Tenis – Australian Open
03,00: Dolcesport 1: NBA – Houston Rockets-Golden State Warriors
12,30: Digisport 1, Dolcesport 1: Handbal feminin – CSM Bucuresti-Zalau
13,00: Digisport 2: Futsal – Deva-Galati
14,00: Digisport 1, Dolcesport 1: Fotbal – Espanyol-Granada
14,30: Eurosport: Fotbal: Liverpool-Swansea
15,00: Digisport 2: Rugby – Ulster-Bordeaux
16,30: Eurosport 2: Fotbal – Bremen-Dortmund
17,00: Dolcesport 2: CM handbal masculin: meci in optimi
17,00: Eurosport: Fotbal – Stoke City-Manchester United
17,15: Digisport 1, Dolcesport 1: Fotbal – Real Madrid-Malaga
17,15: Digisport 4: Volei feminin – Dinamo-Blaj
17,15: Digisport 2: Rugby – Saracens-Toulon
18,00: Digisport 3: Fotbal – Nantes-PSG
19,00: Dolcesport 2: CM handbal masculin – meci din optimi
19,00: Digisport 4: Fotbal – Chievo-Fiorentina
19,30: Eurosport: Fotbal – Manchester City-Tottenham
19,30: Eurosport 2: Fotbal – Leipzig-Eintracht Frankfurt
19,30: Digisport 2, Dolcesport 1: Fotbal – Alaves-Leganes
20,00: Digisport 3: Baschet masculin: Craiova-Oradea
21,00: Digisport 4: Fotbal – Bordeaux-Toulouse
21,45: Digisport 1: Fotbal – AC Milan-Napoli
21,45: Digisport 2, Dolcesport 1: Fotbal – Villarreal-Valencia
21,45: Dolcesport 1: CM handbal masculin – meci in optimi
Dolcesport 2: CM handbal masculin – meci in optimi
Dolcesport 3: CM handbal masculin – meci in optimi

Advertisements