* Organizatorul italian de mari curse cicliste RCS nu a invitat echipa italiana Pro-continentale Nippo-Vini Fantini la Giro-2017, astfel ca ciclistul roman Eduard Grosu rateaza sansa de a fi prezent la startul cursei roz centenare, probabil evenimentul cel mai important al anului in ciclismul de clasa!

Dintre formatiile italiene de divizie secunda au fost alese Bardiani si Wilier, la care se adauga doua echipe din Estul Europei, polonezii de la CCC si rusii de la Gazprom, care, alaturi de cele 18 grupari de WorldTour, vor fi prezente pe 5 mai la Marele Start, ce se va da din Sardinia.

* Ca o consolare, parca, palida, insa, RCS a invitat Nippo-Vini Fantini, dintre cursele de inceput de sezon pe care le organizeaza, pentru  Strade Bianche (4 martie), Cursa celor 2 mari, Tirreno-Adriatico (8-14 martie) si Milan-Sanremo (18 martie).

* Noi luam lucrurile in joaca, asa, dar sportul profesionist este necrutator cand este vorba de lucrurile serioase, cum ar fi conditiile de disputare a meciurilor din competitiile profesioniste. Daca la fotbal, organismele internationale sunt mai ingaduitoare, mai dau termene de gratie, la rugby, de pilda, campioana noastra, Timisoara Saracens a simtit la greu ce inseamna sa tratezi temeinic lucrurile.

Iata, Comisia de disciplina a European Profesional Club Rugby a amendat clubul banatean cu 30.000 de euro, iar meciul cu Stade Francais, care nu s-a putut disputa pentru ca terenul era beton, neavand incalzirea pornita in timp util, a fost dat castigat de oaspeti cu 28-0! Probabil urmatoarea masura va fi interdictia de a mai incurca lumea buna la Challenge Cup.

Si, atentie, dar sa ne asteptam in curand la aceleasi exigente si la fotbal, pentru ca o industrie de dimensiunile sportului profesionist nu poate merge cu infrastructura din epoca de piatra a sportului! Dupa care ne dam de ceasul mortii ca banii multi produsi de acest domeniu sunt impartiti tot de cei bogati. Pai da, ca au investit, ca sa se poata juca tot timpul anului. Daca vrei, daca nu stai si fierbi in zeama ta!

* Programul TV, joi, 19/01/2017:

02,00: Eurosport, Eurosport 2: Tenis – Australian Open
02,30: Dolcesport 1: Fotbal american – Montreal Canadiens-Pittsburgh Penguins
15,00: Dolcesport 1: CM de handbal masculin – Rusia-Brazilia
17,00: Digisport 2, Dolcesport 2: Handbal feminin – Dunarea Braila-Bistrita
18,45: Dolcesport 1: CM Handbal masculin – Franta-Polonia
Dolcesport 2: CM Handbal masculin – Macedonia-Islanda
19,30: Digisport 4: Baschet masculin – Fenerbahce-Panathinaikos
20,15: Digisport 2: Fotbal – Atletico Madrid-Eibar (Cupa Spaniei)
21,45: Dolcesport 1: CM handbal masculin – Spania-Slovenia
22,00: Digisport 4: Baschet masculin: Barcelona-Anadolu Efes
22,00: Digisport 3: Fotbal – AS Roma-Sampdoria (Cupa Italiei)
22,15: Digisport 1: Fotbal – Real Sociedad-Barcelona (Cupa Spaniei)

Advertisements