* Cum era si nu prea de asteptat, Narcisa Lecusanu a fost eliberata din functia de secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului, prin decizia primului ministru Sorin Grindeanu, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial.

Spuneam ca era de asteptat pentru ca “e foame de functii, baeti!”, si adaugam ca ‘si nu prea’ gandindu-ma ca daca se poate intelege cand sunt schimbate echipele cu totul la nivelul Executivului exista functii pur tehnice, cum e asta, de la sport, care ar putea avea ceva continuitate, dupa ce titularul a fost numit un om politic fara mari legaturi cu gingasul domeniu… Ma rog, merge si-asa, nu?

* Hai sa ne uitam la Australian Open si doar pentru spectacolul propriu-zis (mai ales ca, o spun in tristete, in curand am putea fi cu totul neutri la acest prim turneu de tenis de Mare Slem al anului…) si sa privim inspre tabloul de simplu masculin, unde se joaca in draci, iar marti s-a stabilit, sub ochii nostri lipiti de Eurosport (2, in cazul de fata), un nou record: croatul Ivo Karlovic a reusit 75 de asi, batand copios un record vechi de 12 ani (51 de servicii direct castigatoare avea suedezul Joachim Johansson, la editia din 2005, in meciul cu americanul Andre Agassi.

Cred, nu am statistici la indemana si parca nici nu prea conteaza, ca am mai asistat la un record in acest meci, castigat de Karlovic cu 6-7 (6/8), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20, in fata argentinianului Horacio Zeballos, victoria fiind obtinuta in 5h14′, dupa o partida disputata intre doi jucatori care aduna 70 de ani. Nu cred ca au stat vreodata peste 5 ore in teren la vreun turneu doi tenismeni de 38 ani, respectiv, 32 de ani!

* In privinta romancelor, cele doua compatrioate care au evoluat azi-noapte, unii dintre dvs deja stiti, au parasit turneul la simplu: Monica Niculescu a suferit o veritabila corectie in fata unei rusoaice de 18 ani, venita din calificari, locu 189 in lume, adica avand 157 de locuri mai jos, Ana Blinkova, care a castigat cu 6-2, 4-6, 6-4, iar Ana Bogdan nu a mai putut repeta jocul bun din calificari, pierzand cu 5-7, 2-6, tot la o rusoaica, Elena Vesnina, cap de serie nr. 15.

Asadar vom mai avea doar doua jucatoare pe tabloul de simplu, Irina Begu si Sorana Cirstea, care vor evolua in aceasta noapte, mai spre dimineata.

* Ramanem in Australia pentru ciclism, prima etapa a Turului Down Under, disputata ingtre Unley si Lyndoch (145 km initial, 118 km dupa o decizie a organizatorilor, din cauza caldurii excesive) fiind castigata de localnicul Caleb Ewan, in 3h24’18”. S-a mers incet, toropit, dupa cum se observa, zona in care se disputa cursa fiind in sudul Australiei, cel mai expus exceselor verii australe. Miercuri, etapa a 2-a, are prevazuti 148,5 km, intre Stirlnig si Paracombe.

Advertisements