* Ploile de inceput de lume din Bolivia au dus la anularea etapei de sambata, a 6-a, a Raliului Dakar, dintre Oruro si La Paz, astfel ca pauza prevazuta initial pentru duminica a fost, practic dublata.

Directorul sportiv al Raliului, Marc Coma, a facut anuntul in noaptea trecuta (dimineata aceasta la noi): “S-a decis sa anulam speciala de sambata, s-au incercat multe alternative, inclusiv o mica speciala, dar s-a dovedit imposibil. Mergem direct la La Paz”, a spus fostul concurent, ajuns sef, la briefing-ul cotidian cu concurentii.

O parte dintre jurnalistii prezenti la discutie au fost imbarcati intr-un autobuz, unde au petrecut noaptea, in timp ce erau asteptati o serie de concurenti, neajunsi inca la sosire. Intemperiile au obligat organizatorii inca de vineri sa scurteze etapa dintre Tupiza si Oruro.

“Am strabatut 300 de kilometri sub ploaie, nu ma pot incalzi deloc. Este cu adevarat dificil, este foarte dur sa-ti folosesti toate fortele pentru a rezista frigului”, a declarat la sosirea din etapa a 5-a francezul Adrien Van Beveren, locul 3 in etapa si in clasamentul general al motocicletelor”, potrivit L’Equipe.

In acest context, va reamintesc ca motociclistii romani Emanuel Gyenes si Marcel Butuza sosisera vineri seara, primul chiar pe un excelent loc 24, care l-a urcat pe locul 18 la general, al doilea pe 72, comportare cu adevarat eroica, dupa cum ne putem imagina.

* Raluca Olaru, alaturi de Olga Savciuk, nu a reusit sa-si adjudece titlul la dublu la Shenzhen, pierzand finala in fata perechii favorita 2 Andrea Hlavackova/Shuai Peng, cu scorul de 1-6, 5-7, dar acest comportarea din primul turneu al anului este de bun augur pentru romanca, mai ales ca a fost completata si de jumatate din suma de pe cecul de 13.544 dolari cuveniti finalistelor, cu care participa mai linistita la urmatoarele concursuri, direct pe tablou, pentru ca perechea finalista a luat si 180 de puncte WTA.

* Fratilor, natiunea este fericita si cu lacrimi pe obraji, vorba poetului: marele atacant planetar Eddy Harlem Gnohere, francez, s-a transferat de la Dinamo (unde a rupt inima targului, marcand 5 goluri in ultimele 15 meciuri, dar mai ales a reusit sa slabeasca vreo 20 de chile) la Steaua, o stire anuntata cu noduri in gat de vreo 2 luni de toti comentatorii neamului!

Supranumit Bizonul, jucatorul de toata mana a facut atatea valuri de am crezut ca ne aflam in fata unui monument al fotbalului si noi, profanii, nu ne dadeam seama. Evident, un asemenea eveniment din viata noastra nu putea trece fara o declaratie-bomba a marelui bivol sau, ma rog, bizon: “Sunt fericit pentru ca am ajuns la Steaua, alaturi de care imi doresc foarte mult sa obtin trofee in anii pe care ii voi petrece aici”. Adanc! Precizez ca, asa cum se intampla de obicei, a fost intrebat in engleza (‘oat iu sink abaut sis transfer”), el a raspuns in franceza, iar noi am fost fericiti ca aceste vorbe care vor fi cioplite in marmura au fost titrate in romana!

Advertisements