Ultima parte a anului are, pentru sportul nostru, cel putin o competitie la varf, un campionat major al handbalistelor, de data aceasta Mondialele (1-17 decembrie), la care avem aproape certitudinea ca ajungem dupa dubla eliminatorie cu Austria, din iunie, cand fetele noastre sunt favorite. Sa nu uitam ca la precedenta editie, din 2015, am luat bronz (foto).

Dar avem Mondiale si la gimnastica (2-8 octombrie), iar acum ar putea sa se fi “copt” si junioarele noastre, foarte bune in anul olimpic care ne-a adus atatea dezamagiri. Desi memoria multora, care pastreaza doar momentele frumoase, orice s-ar spune, a facut din 2016 singurul an din ultimii 50 fara medalie la o mare competitie, eu, mai batran, va aduc aminte ca in cele mai frumoase momente ale noastre, in plina epoca Nadia, am mai avut un campionat major, CM din 1981, de la Moscova, cand nu am luat absolut nimic! Am fost acolo si am spus si atunci, spun si acum: vom reveni in fata!

Acum, in plus, vom avea experienta Europenelor individuale, din aprilie, de la Cluj-Napoca. In fine, de urmarit Mondialele de haltere, din noiembrie, care se vor desfasura sub semnul unei mari intrebari: cate tari vor lipsi cu totul, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj, halterele fiind cel mai lovit sport in aceasta privinta.

OCTOMBRIE
1: Auto-Formula 1: Marele Premiu al Singapore
2-8: GIMNASTICA ARTISTICA: CM LA MONTREAL
8: Auto-Formula 1: Marele Premiu al Japoniei (Suzuka)
8: Atletism: Maratonul din Chicago
22: Auto-Formula 1: Marele Premiu al SUA (Austin)
22-29: TENIS: MASTERS-UL FEMININ, LA SINGAPORE

NOIEMBRIE
5: Auto-Formula 1: Marele Premiu al Mexicului
5: Atletism: Maratonul de la New York
11-12: TENIS: FINALA FED CUP
12: Auto-Formula 1: Marele Premiu al Braziliei (Interlagos, Sao Paulo)
12-19: TENIS: MASTERS-UL MASCULIN, LA LONDR
26: Auto-Formula 1: Marele Premiu al Abu Dhabi
28-5/12: HALTERE: CAMPIONATELE MONDIALE, ANAHEIM (SUA)

DECEMBRIE
1: FOTBAL: TRAGEREA LA SORTI A GRUPELOR TURNEULUI FINAL AL CM-2018
1-17: HANDBAL: CAMPIONATELE MONDIALE FEMININE, IN GERMANIA
6-16: Fotbal: Cupa Mondiala a cluburilor, in Emiratele Arabe Unite