Mai demult, prin lumea sportului umbla vorba asta, “Ia bungheala la priveliste!”, exclamatia de uluiala a unui masor cand autocarul echipei sale de fotbal lua curba pe soseaua spre Napoli si in fata lui aparea, de te lasa cu gura cascata, somptuosul Golf.

Nu stiu de ce, dar, citind ce se intampla in fotbalul nostru in zilele astea, mi-au venit in minte cuvintele respectivului. Starea de nauceala scormonind, probabil, prin strafundurile memoriei, a scos la suprafata asemenea uluiri.

* Pai sa le luam pe rand, coane Fanica. Mai acum vreo 3 zile, Comisia de fond pentru licentiere a FRF (stiti care, aia a domnului Duru, care gandeste adanc), a anuntat ca ASA, Pandurii si Gaz Metan Medias sunt depunctate cu 3 puncte, fiecare, pentru indisciplina financiara.

Evident, de faptul ca au licentiat echipa cu teren fara incalzire, astfel incat in decembrie s-a facut patinaj grotesc in loc de fotbal, nicio vorbulita. Noi penalizam, nu ne certam singuri!

* Si tocmai cand ziceam ca sa asteptam sa vedem cu, Doamne-iarta-ma, facem clasamentele la sfarsitul anului la Liga 1, hop ce vine fostul nostru coleg Marius Mitran, ditamai director de imagine-comunicare, la Liga profesionista, care zice cam asa:

1. ACS Poli Timisoara si Gaz Metan Medias vor scapa de depunctare (adica aia de 3 puncte, cea mai recenta, inteleg). Bun, ca sa nu fie dubii, citez la…

2. “Depunctarile vor fi injumatatite in playoff si playout. Dacă tot am manifestat intenţia, prin noul sistem, ca distantele sa se micsoreze in playoff si playout, e normal ca aceste distante sa ramana mai mici intre echipe prin această impartire.”

Dupa care, chiar ca nu mai pricep nimic, cica Gaz Metan nu mai e depunctata, ca are bani de dat unui club care nu mai exista (ca si cum nu se pedepseste fapta, ci daca mai traieste mortul, chiar daca are mostenitori, intelegeti ceva?). Dar, ce sa vezi, Pandurii si ASA vor fi depunctate. Timisoara, ba din contra, alea 14 puncte de penalizare nu se mai iau, ca nu a retrogradat (ba da, dar a fost recalificata, ca a dat faliment Rapidul, iarta-ma, Doamne, nu mai fac!).

Acum, iubiti compatrioti, luati si faceti clasamentul.

* Nu, nu, mai stati putin, ca nu stiti cu cine il faceti, ca iata ce spune col. jurist Florin Talpan, care a reprezentat CSA Steaua in toate procesele cu FCSB, sau Steaua-aripa Becali: “FRF si LPF trebuie sa dispuna masuri in cel mai scurt timp pentru a retrograda echipa patronata de George Becali in Liga 5 si a ne preda locul”.

Stiti despre ce este vorba, CSA Steaua Bucuresti a castigat la Curtea de Apel procesul cu FCSB, iar decizia, cum va spuneam eu mai ieri, desi nu este definitiva, este executorie, adica intra in executare, adica se executa, ca trebuie sa spunem clar de 3 ori totul, ca sa inteleaga si Becali.

* Ce ziceti, vor lua masuri cele doua, adica Federatia si Liga? Mira-m-as! Pentru ca iata ce spune Mitica Dragomir despre conducerile celor doua: “Astia n-au condus nici macar trei rate la balta! Sunt sustinuti politic!”

Aferim, ca sa fiu in trend…

Advertisements