* La Europenele de handbal feminin am cucerit un loc de frunte, de fapt primul, prin Narcisa Lecusanu, care a devenit pentru doi ani sefa asa-numitului Women’s Handball Board, adica va conduce, din postura de membra a Comitetului Executiv al EHF, partea gingasa a acestui sport, fetele.

Alegerea vicecampioanei mondiale din 2005 (de la Sankt Petersburg, va amintiti, o premiere de pomina, efectuata de seful statului roman!) se datoreaza, evident, palmaresului ca jucatoare, dar si experientei de administrator sportiv la cel mai inalt nivel, fiind vorba de fosta vicepresedinta a Federatiei romane de handbal, iar in prezent secretar de stat pentru sport in MTS.

* Prima finalista a Campionatului european de handbal feminin din Suedia este Olanda, viceampioana mondiala de anul trecut, semifinalista Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a fost eliminata de Franta, pierzand si bronzul, in finala mica in fata Norvegiei.

Vineri seara, la Goteborg, olandezele nu au dat nicio sansa Danemarcei pe final, pe care au invins-o cu 26-22, dupa ce luptatoarelor de K1 din meciul de joi, cu Romania, au putut rezista doar prima repriza, cand a fost 13-13.

Asadar, in finala de duminica (de la ora 20,00) vom avea o reeditare a unei confruntari foarte proaspete, de la Rio de Janeiro, chiar o finala, atunci cea mica, in cealalta semifinala Norvegia depasind cu 20-16 (11-9) Franta.

* Daca ne dadeam de ceasul mortii ca singura reprezentanta a fotbalului nostru in primavara europeana ramane, in continuare, fara jucatori de varf, iata ca si viitoarea adversara, formatia belgiana Genk, a luat-o pe caile gresite ale vanzarii de fotbalisti, unii dintre cei mai buni jucatori, Leon Bailey si Wilfred Ndidi, fiind ca si plecati din trupa.

Ca si Sumudica, directorul tehnic de la Genk (apropo, un oras cam cat Giurgiu, 65.000 de locuitori, din Flandra), Dimtri De Conde a declarat ca spera sa nu-i plece nici cei doi, nici altii, dar recunoaste ca gruparea flamanda se bazeaza mai mult pe cresterea si vanzarea de jucatori, iar nigerianul Ndidi ar face cam 20 milioane de euro. Ei, aici lucrurile nu mai seamana, pentru ca Astra nu prea creste jucatori, iar pretul luat pe cel mai bun fotbalist al ei in prezent este de 10 ori mai mic.

* Si pentru ca este grupaj de stiri, este replica a anului. “Pep Guardiola a spus ‘cei care vor sa aiba raporturi sexuale, sa le aiba inainte de miezul noptii’, pentru ca asta da un somn bun”. Declaratia apartine mijlocasului Samir Nasri si se refera, evident, la sfaturile tehnico-tactice ale fostului lui antrenor de la Manchester City.