* Chiar miercuri dimineata au venit pe mailurile cluburilor de ciclism o adresa din partea Federatiei romane de ciclism, cu somatii pentru plata cotizatiilor restante, probabil nu are Novak cash pentru salariile angajatilor, unul pe fals, veti vedea, sau, ceea ce nu cred, pentru concertul de Craciun, cu care se da Mecena pe la Ciuc.

Numai ca sa vezi dandana, adresa respectiva, din 13 decembrie, cum zice in antet, este semnata in fals, astfel: “Cu stima,/Traian Goga/Secretar General/Federatia Romana de Ciclism”.

Ceea ce numitul nu este, si nu asa, ca vorbeste lumea, ci prin hotarare definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti, din 23 noiembrie 2016, prin care posturile de secretar general si contabil sef nu sunt ocupate de persoanele pe care le anuntase si ceruse confirmarea lor in instanta (mai intai, la Tribunalul Bucuresti, apoi in apel) Eduard Novak.

Mai baieti, opriti-va din ilegalitati, ca nu-i a buna, vreti sa va petreceti tineretile si, dupa aia, viata, prin tribunale si chiar mai rau?

* Moment istoric in fotbalul mondial: primul penalty acordat in urma consultarii arbitrajului video, evenimentul petrecandu-se la Campionatul mondial al cluburilor, la Osaka, in meciul Kashima Antlers (Japonia) si Atletico Nacional Medellin (Columbia).

In minutul 32, arbitrul partidei, ungurul Viktor Kassai, a fost anuntat de operatorii de la arbitrajul video ca ar fi o faza de revazut in careul sud-americanilor, fluierasul a venit la marginea terenului (am vazut la TVR 2, putina lume stie, voi reveni), constatand ca a fost fault in careu (eu am vazut chiar doua), la o centrare din lovitura libera, si a dictat, el, nu cei de la video, penalty. Transformat de japonezul Doi, in minutul 33.

Vreau sa va spun ca meciul nu a fost prelungit cu mai mult decat de obicei, daca a durat totul 30 de secunde, asa incat in sfarsit arbitrajul video, atat de evitat de mai marii fotbalului, isi dovedeste utilitatea si greu va mai putea fi contestat in continuare.

Iar faza nu fusese vazuta nici de centras, nici de linior! Si oricum, la tehnologia de acum este mai ieftin un astfel de arbitraj, decat inca doi handralai pe linia portii!

In cele din urma, din aceasta semifinala s-au calificat japonezii, care au castigat cu 3-0 (1-0), celelalte doua goluri fiind marcate pe final de Endo (83) si Suzuki (85).

Interesant ca primii beneficiari ai tehnologiei de ultima ora au fost chiar niponii, ca sa vedeti cum le potriveste soarta!

* Iata programul televizarilor de la aceasta competitie, de real interes, dar prea putin popularizata in aceste zile:
-15 decembrie, ora 12.30, TVR 2 si TVR HD, Real Madrid – America (Mexic) in direct de la Yokohama
-18 decembrie, ora 9.00, TVR HD, finala mica, in direct de la Yokohama
-18 decembrie, ora 12.30, TVR 2 si TVR HD, Finala, în direct de la Yokohama

* Asa cum v-am promis, la astfel de grupaje va dau si o replica, o duma, o ghidusie de declaratie din acest an, iar astazi, dupa ce v-am delectat, sper, cu doua astfel de expresii din strainatate, iata si una de la noi, neaosa, dar si recenta.

Declaratia apartine managerului FC Dinamo Bucuresti, Adrian Mutu: “Pe 22 decembrie, tragem linia”. Aoleu, pai crezusem ca te-ai lasat de liniute, Adi, dupa ce ai patit ce ai patit la Chelsea, acum 12 ani, cand cu “liniile”, suspendarea, amenda si procesul de daune de 13 milioane de lire sterline.

La conferinta de presa a lui Andone, Falcosul, om cu umor si reflexe, a ras de s-a prapadit. Pai chiar si-asa, cum sa vorbesti de funie in casa spanzuratului. Sau gura pacatosului adevar graieste?

Advertisements