* Distractie maxima la sfarsitul asta de an, dincolo de politica si alegeri, care dau in farsa: Gigi Becali, EL INSUSI, anunta ca va contesta meciul cu Astra, pentru ca giurgiuvenii nu au avut pe foaia de joc la victoria cu Fcsb (ca Steaua a fost luata, v-am spus) 2 jucatori formati la club!

I-auzi, braul! Pai cearta dintre ‘finantator’ si CSA Steaua, cu procesele si toate alea, inclusiv aparitia noii echipe Steaua Bucuresti, condusa de Marius Lacatus, tocmai de la asta a pornit, de la faptul ca trupa din prima liga nu mai asigura banii pentru centrul de formare. Si pe cine au format ei din actuala echipa? Pacat ca nu mai avem simtul ridicolului, nu mai percutam la penibil, ca altfel Gigi Becali ar fi distractia noastra zilnica!

* Vorbeam de politica si de alegeri. Ei bine, aflati ca sportul va avea un deputat, pe presedintele Federatiei romane de box Vasile Citea, ales pe listele PSD Iasi. Poate il vedem ministru al sportului, ca tot se cearta el cu conducerea MTS ca nu are buget la federatie din cauza neregulilor financiare!

Oricum, Vasile s-a si grabit sa anunte pe toate canalele ca a primit felicitari de la presedintele Confederatiei europene de box (EUBC), o chestie de care, eu unul, care am mai bagat nasul prin box, nici nu stiam ca exista. O fi ceva nou, proaspat, scos din palarie!

Desi scrisoarea mi se pare apocrifa, ca nu vad un om normal sa scrie asa ceva: “‘Presedintele EUBC Franco Falcinelli a aflat cu mare entuziasm frumoasa veste si, in numele Familiei Boxului European, ii transmite un mesaj de felicitare”, se arata in scrisoare.

”Draga Vasile, vreau sa imi exprim cea mai adanca admiratie pentru stralucitorul tau succes electoral, care recompenseaza dedicatia ta fata de nevoile sociale si politice ale poporului roman. Ai indeplinit un tel maret, care ne face foarte mandri si, in numele intregii Confederatii Europene a Boxului, iti transmit cele mai bune urari pentru viitorul tau politic.

* Vorba aia, Baejnebun! Adica statea el, alde Falcinelli, cam amarat, asa, cand il loveste in moalele capului “un mare entuziasm” pentru “stralucitorul succes electoral”, care, noasa, “recompenseaza dedicatia ta fata de nevoile sociale si politice ale poporului roman”, drept pentru care “ai indeplinit un tel maret”.

* Ca sa nu mai vorbim ca facatorii acestei informatii ar fi putut sa se documenteze si ei putin si sa nu scrie bazaconii gen: Vasile Citea a fost implicat in politica din 1995, ca membru al Partidului Social-Democrat (PSD). Nu de alta, dar ar fi aflat ca PSD s-a infiintat in 2001…

* Gazeta sporturilor a avut o idee. Nu, nu aia cu medicina, cu curatenia din spitale. Alta, despre fotbal sau cam asa ceva, invintandu-si cititorii sa voteze daca sa mai ramana Reghencampf la echipa sau daca va fi inlocuit cu Edi Iordanescu. A iesit ca 11.661 sunt pentru destituirea lui Reghe, iar solutia cu Edi a primit 5.793 de voturi. Doar ca lipseste o informatie, de plecare: Reghe e pusculita lui Becali, pentru ca vanzarile-cumpararile de jucatori le face sotioara lui. Iar Edi nu are impresar in familie, saracul…

* Au inceput retrospectivele, de toate felurile. Una dintre ele priveste replicile cele mai bine primite in acest an sportiv, asa ca in grupajele de stiri de pe acest blog (SCURT/2 sau BULETIN DE STIRI) sa inserez, pentru culoare, cate una. Astazi, reactia inotatorului francez Camille Lacourt, cand a aflat ca Sun Yang, campionul olimpic chinez, a fost depistat pozitiv: “Pai se stia, urineaza mov!”

Advertisements