* Nu ma omor dupa titluri de genul asta, ati observat, dar cred ca stiu sa vad o gluma buna, mai ales cand are un sambure de adevar. Este, de fapt, raspunsul-reflex al marele fotbalist Marcel Raducanu, fost jucator la Steaua si Borussia Dortmund, cand a auzit ca se vorbeste despre o numire a lui Reghencampf antrenor la Hamburg.

“Ce sa faca în Bundesliga? Sa fie bucatar sau sofer? Vad ca este în panica”, a spus Marcelino, stirea fiind readusa acum in actualitate de presa noastra, dupa ce zvonul, caraghios, veti recunoaste, cu Hamburgul fusese aruncat “la sto”, cum se zice in spatele blocurilor, inca de acum o luna.

Acum, Raducanu a luat-o mai pe indelete, facand si oarece analize: “Sunt niste chestii care ma pun pe ganduri. Nu stiu cum se explica faptul ca anumiti jucatori jucau atât de bine la Astra, iar la Steaua nu mai dau randament. Poate sunt antrenamentele prea tari, poate nu se face ce trebuie la antrenamente sau poate schimba prea des echipa”, luand-o, in ultima parte, din nou pe caterinca.

* A venit, iata, timpul sa fim ceva mai atenti si la cealalta parte a tabloului Campionatelor europene de handbal feminin din Suedia, anume la Grupa principala 1, pentru ca lucrurile incep sa se precipite, iar in caz ca echipa Romaniei repeta jocul din fata Rusiei si Croatiei trebuie sa fim atenti cu cine am putea juca semifinalele, cu cine ne putem bate pentru medalii.

Asa ca iata rezultatele de sambata din aceasta serie: Germania-Serbia 26-19; Olanda-Suedia 33-30; Franta-Spania 23-22. Acum, lucrurile sunt cam clare in ce priveste Spania, care ramane cum a intrat, fara niciun punct, dar in cealalta parte lucrurile se complica, Germania, Franta si Olanda avand acum cate 4 puncte, in timp ce Serbia si Suedia au ramas cu cele 3 cu care au intrat in aceasta faza a competitiei.

Va reamintesc ca duminica, de la ora 19,30 (pe TVR 2, in excelentul comentariu al lui Dragos Cojocaru) Romania va intalni Ungaria, intr-un meci care poate decide mare parte din perspectiva noastra la aceasta competitie, celelalte partide ale Grupei principale 2 din aceasta prima zi a fazei secunde fiind Cehia-Rusia (17,15) si Danemarca-Norvegia (21,45), ultimul joc fiind intre cele doua formatii cu maximum de puncte, 4, adica probabil chiar decisiv pentru una din ocupantele primelor doua locuri, care duc la semifinale.

* Si in polo pe apa dam din brate in acest final de an, CSM Digi Oradea reusind sa se califice in semifinalele LEN Euro Cup, dupa ce sambata a mai invins o data, in retur, formatia italiana Canottieri Napoli, de data aceasta chiar in botul Cizmei, in deplasare, cu 8-5 (1-1, 1-1, 3-1, 3-2). In partida tur din sferturile de finala, oradenii castigasera cu 11-7.

In semifinale, campioana Romaniei va avea alaturi formatiile SM Verona, BVSVC Zuglo si Ferencvarosi, ambele din Ungaria.

Advertisements