* Gata, s-au stabilit grupele principale, cu punctajele cu care se merge mai departe, la CE de handbal feminin din Suedia, iar prima stire este ca campioana olimpica, Rusia, va porni in partea a doua a competitiei de la 0 puncte, dupa ce a mai luat o bataie, cu 21-23, aseara, spre miezul noptii, de la Norvegia.

Culmea, norvegiencele, campioane mondiale si europene, totusi, sa nu uitam, si aproape acasa, au obtinut victoria cu noi la fix acelasi scor, 23-21. Nu stiu cum a fost in fata Rusiei, dar si acum ar trebui sa ne muscam mainile ca nu le-am invins pe nordice, zau ca trebuia sa fie meciul nostru, de ce ne-om urni asa de greu, cum am facut-o si la Rio, nu stiu.

Dar, acum, asta este, in grupa noastra lucrurile sunt astfel: Norvegia si Danemarca, 4 puncte fiecare, Romania si Cehia, cate 2 puncte, Rusia si Ungaria – niciun punct.

In grupa principala cealalta Serbia si Suedia pornesc cu cate 3 puncte, Germania, Franta si Olanda, cate 2, iar Spania o ia de la zero.

Evident, in aceasta faza nu se mai joaca partidele din primele grupe. Iata, insa, programul din grupa noastra principala:

– duminica: Cehia – Rusia (17,15), Ungaria – Romania (19,30) si Danemarca – Norvegia (21,45).

Pe 13 decembrie sunt programate partidele Cehia – Romania (17,15), Ungaria – Norvegia (19,30) si Danemarca – Rusia (21,45), iar pe 14 decembrie se vor disputa  Ungaria – Rusia (17,15), Danemarca – Romania (19,30) si Cehia – Norvegia (21,45).

Primele doua clasate se califica in semifinale, urmand sa se intalneasca in crucis cu cele din cealalta grupa principala.

* Dupa necazul de aseara, cu deposedarea de medalia olimpica de bronz a lui Gabriel Sincraian, mi-e greu sa mai scriu despre haltere, dar ce sa fac, juniorii, saracii, nu au nicio vina, asa ca va voi spune ca la Europenele pentru juniori si tineret de la Eilat (Israel) am ajuns la 30 de medalii, pentru ca vineri am mai luat 6, doua de argint si una de bronz prin Nicolae Oncica, la categoria 94 kg-tineret, 2 de argint si una de bronz prin Andreea Aanei, la +75 kg, tot la tineret!

Ce sa mai zic, sa ne bucuram si sa spunem: copii, voi sa nu faceti cum au facut ceilalti, mai batrani. De altfel, nici nu-i greu sa vezi ca de data acesta sunt semne ca lucrurile s-au inteles in haltere, nu mai merge cu “bombele”. Si stiti cum? Pai intre recordurile europene stabilite anii trecuti si rezultatele cu care s-a castigat acum diferentele sunt semnificative, la unele categorii si stiluri si de peste 20-30 kg! Adica mai cu picioarele pe pamant…

Advertisements