Cum le potriveste el, Bunutul, pe toate: te-ai lacomit, fiule, ai ravnit la bunatatile altuia, iata pedeapsa: ala pe care l-ai lasat “gol, far’ de-adapost”, s-a calificat in primavara europeana, iar tu, hraparetule, bati din buze a paguba.

Hai ca am dat in vorbe de predica tot ascultandu-l pe Gigi Becali asta, si trebuie sa traduc: Astra Giurgiu s-a calificat, dupa 0-0 cu AS Roma, locul 2 in Italia, ajutata si de Viktoria Plzen, cehii, fara nicio sansa, avand educatia si valoarea sa bata, in 10 oameni din minutul 19, pe Austria Viena! Cu 3-2, dupa 0-2!

Asta, deja stiti, in timp ce Steaua, hrapareata, care a decimat Astra, parca in dusmanie, ca a luat campionatul, sta pe acasa, imi inchipui cu inima stransa, ca alde patronul, care nu gandeste decat negustoreste, in termeni de targ de vite, ii lasa pe jucatori din mana si sunt obligati, bietii baieti, oameni in toata firea, sa se invite la parinti la masa de Craciun!

Adevarul este ca aceasta grupa E, din care au facut parte baietii, cati au mai ramas, ai lui Sumudica (daca nu o pleca si el) arata ca lumea, cu echipe care au avut valoarea si demnitatea sa lupte fara nicio urma de banuiala de arajament, dovada cea mai buna fiind chiar in aceasta ultima runda.

Venita la Bucuresti cu sacii in caruta, dar si dupa un derby dur, castigat clar, cu Lazio, inclestare, nu gluma, AS Roma si-a aparat blazonul, avand multe ocazii de a marca, au ocupat terenul profesionist, nelasand mari spatii Astrei.

De meciul din Cehia, ce sa mai vorbesc: in minutul 40 Austria Viena, dupa ce marcasera Holyhauser (din penalty, faza in urma careia, in minutul 19, a fost eliminat Hejda, pentru tinere), si Rotpuller, dar in minutul 44 a redus din handicap Horava. Asa ca pentru cine a mai fost intr-un vestiar s-ar putea face si urmatorul scenariu: cehii, incalziti de golul marcat, e adrenalina curata cand intri cu gol abia marcat in pauza, si-au spus ca adversarii nu sunt cine stie ce si ar fi bine sa iasa cu capul sus din competitie.

Mai ales ca victoria aduce bani UEFA, merita si ei o prima de victorie de sarbatori. Dincolo, reprosuri, ala de ce nu a fost atent, ala cu critica “ne baga astia gol in 10 oameni!”, se instaleaza indoiala si… iata ce se poate intampla.

Ca a fost asa, ca nu a fost chiar asa (desi este foarte plauzibil), ma bucur din suflet ca s-a facut dreptate si ca Astra, hartanita cum a fost, a reusit marea isprava. Atentie, dupa inca una cat casa, cu West Ham!

Numai in mintea si sufletul lui Alibec sa nu fii, ma gandesc eu acum, ce ziceti?

Advertisements