Dinamo-Steaua 3-1, asta stiti, Andone-Reghecampf 3-0, pentru ca sotul impresarei Ana Maria Prodan nu a stiut sa gestioneze handicapul din secunda 10 pe care l-a primit la meciul de miercuri seara, in fata lui Dinamo, echipa lui conducand cu 1-0 dintr-un penalty care a fost, in primul rand, o mana cereasca, apoi o dubla greseala dinamovista, pentru ca sa ramana singura faza de joc a Stelei.

In schimb, Andone, presat de anturaj, de situatia din clasament, iar acum avand pe cap si ghinionul primelor secunde ale unui joc pe care il astepti tot anul, a stiut ce sa faca imediat: l-a pus pe Nedelcearu strans la GolubovicF, cu dublaj atent, pentru ca era clar ca Reghencampf aflase si el o tactica, celebra, readusa in discutia publica de fostul lui coleg Gica Hagi: LUNGA SI A DOUA!

Si a tinut-o asa, pasa lunga, in special trimisa de Tamas, pe Golubovici, care prelua si il astepta pe Boldrin sa faca faza a doua (cu ocazia asta afla si bagatorii de seama care fac misto de Gica Hagi ce inseamna expresia asta, era spusa pentru cei din fotbal, nu pentru analistii in nimic, campionii mondiali la nimicul mistoului).

Ei bine, cu Golubovic in mare parte anihilat, la indicatia lui Ando, oricum fara posibilitatea de a face si “pe a doua”, pentru ca balonul nu prea mai ajungea la Boldrin (autorul golului din penalty de la inceput), cu mingea pusa jos dupa vreo un sfert de ora de nauceala, de mi-era si mila de jucatori, ii durea gatul uitandu-se pe sus dupa “obiect”, Dinamo s-a facut stapana pe teren, fara sa aiba nici ea jucatori de mare finete tehnica.

Dinamovistii au egalat, logic, tot din penalty, in minutul 37, cand a transformat Sergiu Hanca, in mare progres, pentru ca in prelungirile primei reprize Nedelcearu sa primeasca o pasa ideala de la acelasi Hanca, direct din preluare, la 10 m de poarta, inscriind dupa o semipirueta de mare efect.

Dupa pauza, Andone, antrenor cu personalitate si cu simtul vestiarului, unde si-a “citit” baietii in vana, astfel ca el, spre deosebire de “Reghe” nu a mai ascultat de vechile sfaturi ale “clasicilor in viata”, asa ca nu a aplicat celebrul “Focul la ei”, al lui Florin Halagian, ci a luat balonul in posesie, dand o lectie de meserie mai junelui lui confrate. Incununata de golul 3, al lui Nemec, pe care “Falcosul” a avut inspiratia sa-l titularizeze, piesa tactica esentiala miercuri.

Intrucat sunt sigur ca unii cititori vor spune ca sunt partinitor, ca prea laud Dinamo (in gazetaria sportiva a intrat adanc de tot dihonia partizanatulului, in special stelist), ma voi apara cu o bazaconie aparuta la Digi Sport, Gigi TV, cum ii spun eu: “Dinamo a obtinut a doua victorie din ultimele 18 meciuri cu Steaua, disputate in toate competitiile.”

Pai asa, cu statistici penibile, la care se adauga prosteala lui Becali, care, matematic, incepe sa faca oferte publice unor jucatori de la echipele adverse fix inaintea meciului direct (acum l-a tintit pe Rotariu, ridicol!), chiar ca iti iese un un dinte, o masea de minte de antistelist. Pentru ca, iata, am si eu o statistica: Dinamo este neinvinsa in ultimele 8 meciuri cu Steaua, obtinand acum a doua victorie in aceste jocuri.

Numai ca eu zic sa ne uitam, obiectiv, la meciul despre care scriem/vorbim, ca jocurile de cuvinte sunt pentru suporteri.

Totusi, una buna de la unul din cei 22.785 de suporteri dinamovisti prezenti la meci: “Azi doar se latra! Nimeni nu mai behaie!!!”

FOTO: Surpriza! Autorul fotografiei cu golul lui Hanca este un “prieten de pe fb”, Cornel Lipa (presupun ca e dinamovist, ca altfel n-ar avea liniste in casa, fiind sotul, ati ghicit, Elisabetei Lipa!), care a postat pe contul lui de Facebook ilustratie bogata de pe arena. Multumesc pentru colaborare, domnule Lipa!

Advertisements