* Cea mai conservatoare competitie sportiva din lume, Turneul celor 6 natiuni la rugby, a cedat, admitand sa introduca de anul viitor punctele bonus, ofensiv si defensiv, deja in vigoare in mai toate celelalte intreceri rugbystice profesioniste.

Sistemul il stiti: echipa care marcheaza cel putin 4 eseuri va avea un punct suplimentar, ca si cea care pierde la cel mult 6 puncte diferenta. Dar in Turneu va mai fi un bonus, special pentru aceasta competitie: formatia care realizeaza Marele Slem (5 victorii) va primi 3 puncte suplimentare, pentru a fi sigura ca va castiga intrecerea.

Vedeti, mai baieti legiuitori, asa se fac reglementarile, tinand seama de toate cele ce se pot intampla. Altfel se putea ajunge la situatia absurda, veti recunoaste, ca o formatie cu mai putine victorii, dar toate cu bonus ofensiv, sa castige Turneul in fata unei selectionate care a batut tot! Lectie de legiferare, britanica, vezi bine.

* Nu, in acest grupaj de stiri, nu am nicio stire despre Catalina Ponor si ispravile ei de la Ciudad de Mexico (unde a fost la un concurs demonstrativ impreuna cu Marian Dragulescu si a si castigat pe aparate), asa cum ar putea sugera ilustratia de mai sus. Pur si simplu, de ziua nationala am vrut sa va fac o bucurie, sa vedeti o splendoare de sportiva, ca m-am saturat sa pun poze cu fel de fel de incruntaturi…

* Surpriza mare, cred, de sfarsit de an in Formula 1: in ancheta “bibliei” sportului cu motor, Auto Sport, cel mai bun pilot de F1 a fost desemnat, detasat, britanicul Lewis Hamilton, iar nu Nico Rosberg, care, mai rau, se afla abia pe locul 3, fiind devansat si de adolescentul olandez (anul acesta si-a luat carnetul de sofer, implinind 18 ani) Max Verstappen.

Votul ziaristilor specializati, care stiu, iata, mai mult decat chiar organizatorii, are semnificatii imortante. In primul rand, din punct de vedere sportiv, Hamilton a castigat 10 Mari Premii, fata de 9 ale lui Rosberg (iar viitorii proprietari ai F1, americanii, au o vorba, “castigatorul ia tot”, cum este si la alegerile prezidentiale, Trump a pierdut la “puncte”, citeste la total de alegatori, dar a castigat statele, care dau toate voturile electorilor celui de pe primul loc!).

In al doilea rand, s-a vazut clar ca Nico Rosberg a fost impins un pic mai mult de echipa Mercedes, germana ca si el. Culmea inaintea unui an, am scris inca de acum vreo 10 zile tot aici, in care dispare Marele Premiu al Germaniei. Frate, frate, dar branza e pe bani.

In fine, s-a mai spus, prin aceasta ancheta, un lucru clar: plicticosenia de sezon 2016 a mai fost salvata de culoarea din obrajori data de temerarul, avantatul Max Verstappen, care a impresionat, dupa cum se vede, mai mult decat insusi campionul mondial al anului!

* Intr-un an in care a obtinut cele mai bune rezultate din istorie la Jocurile Olimpice, in care federatia sa va organiza Campionatele mondiale, presedintele Federatiei de natatie a Ungariei, Tamas Gyarfas, a anuntat, miercuri, ca demisioneaza.

Decizia barbateasca a lui Gyarfas, un fost jurnalist sportiv, presedinte federal din 1993, a fost luata din cauza contestarilor venite din partea inotatorilor, care s-au plans de atitudinea severa a acestuia. In loc sa se agate de functie, mai ales ca punea si mai mult in pericol organizarea CM din iulie, de la Budapesta, demisionarul a scris in hartia respectiva ca a luat decizia pentru “a fi gasit cel mai bun presedinte posibil”.

Poate ne gandim ca la noi, in fruntea olimpismului, in afara presedintelui, care se prezenta cu singurul titlu, au fost alesi ilegal 2 vicepresedinti si un secretar general de la federatii (natatie, iata, handbal si, respectiv, atletism) care nu au lasat nici o dara la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Asa, ca fapt divers, Ungaria a luat 8 medalii de aur, 3 fiind obtinute de o singura sportiva, o inotatoare!

 

 

Advertisements