* Vorba aia, rostita cu talc de un politician: “Pai nu e bine, domnu’ chestor”: handbalul nostru feminin (cel masculin parca a inceput sa mai miste, dar vine de mult mai jos) nu prea o duce bine, echipa nationala pierzand fara drept de apel Trofeul Carpati, o competitie desfasurata la limita, cu doar doua tari invitate, cu doar doua zile de intreceri, si un 24-29 (12-14), in finala in fata Ungariei.

In finala mica, e un fel de a spune, adica in meciul dintre invinsele primei zile, selectionata secunda a Olandei (iata, nici nu s-au deranjat sa trimita reprezentativa!) a dispus cu 31-29 de formatia similara a Romaniei.

Ceea ce este semnificativ este faptul ca antrenorul primei noastre echipe, spaniolul Martin Ambros, care pregateste simultan si campioana Ungariei, Gyor, a declarat sambata, la meciul Romania A-Romania B ca a fost placut impresionat de jucatoarele de la a doua echipa!

Ce ne facem fetelor, ca peste o saptamana incepe Campionatul european din Suedia (4-18 decembrie), unde vom intalni in grupa D Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) si Croaþia (9 decembrie)?

* Luni seara, la incheierea etapei precedente, a 16-a, a Ligii 1 la fotbal, postam pe Facebook: “Cu finantele la pamant, cu sursele de venit stoarse ca lamaia, fara nicio speranta, cred ca echipele noastre au inceput sa joace, organizat, la pariuri, pentru a scoate bani de supravietuire.

Cel putin in etapa asta, daca prindeai, cu informatii bune, un buletin cu Chiajna-Steaua 1, Dinamo-CFR 2, Viitorul-Gaz Metan X, Craiova-Astra 2, FC Voluntari-Botosani 2, Pandurii-Timisoara X, Iasi-ASA X, ieseai din iarna cu toate astea aflate in insolventa si faliment.

Ingenios… Sau dubios?”

Un amic, al carui nume l-am scos aici, amator de pariuri, a comentat imediat: “Asa, din cole, cred ca iesea o cota de 4000 la toate astea combinate pe un bilet. Cu 10 lei jucati…. cam 40.000.
Like · Reply · November 21 at 10:48pm”

Am spus-o asa, in gluma, dar gluma pare ca se ingroasa, daca ne uitam la rezultatele din etapa de acum: ASA Tg. Mures-Viitorul 0-2; CSM Poli Iasi-U Craiova 2-1; Gaz Metan-Concordia 3-1; FC Voluntari-Dinamo 1-2; Poli Timisoara-Astra 2-0; Steaua-Botosani 0-0. Ce ati zice daca luni seara in CFR Cluj-Pandurii bat oaspetii? Sa fie o intelegere generala pentru a iesi din foame?

Ca prea sunt aiurea rezultatele astea, iar punctele, ba date, ba castigate, pastreaza, practic, diferentele cam la fel de cateva etape! Adica nu prea conteaza, pierzi, castigi, negustor te numesti!

Intreb, ca prea ni se intampla paranormale din astea, adica lucruri care incep cu para (le)! Apropo, de parale, multe, si federatia va trebui sa umple dupa ele, nu numai cluburile in pragul falimentului, trupa lui Burleanu pierzand procesele unul dupa altul. Dar despre asta, mai spre seara, separat, ca prea e gras subiectul!

* Argentina a castigat pentru prima oara Cupa Davis la tenis, in cele mai dure conditii pe care le-a avut (ma refer la deplasare, la jucatori) vreodata in toate cele 5 finale disputate pana acum. La Zagreb, sud-americanii au invins cu 3-2 Croatia, cu Cilic, in primii 10 in lume, si Karlovic, nr. 20, in fata unor Del Potro, absent un an din circuit, si cvasi-necunoscutul Federico Delbonis, nr. 41 ATP, care a facut punctul final, dupa ce Del Potro s-a chinuit, efectiv, cu Marin Cilic 4h53′ pentru a egala.

Ilustratia: Inquam Photos, chiar cu castigatoarea Trofeului Carpati, Ungaria!

Advertisements