* Tocmai ma pregateam sa dau drumul unui grupaj de stiri, cand, gratie “prieteniei” pe fb cu Dorin Chiotea (care a dat primul stirea, in exclusivitate), am aflat o veste teribila: a murit fostul fotbalist international Didi Prodan, de un infarct, la numai 44 de ani! Incredibil!

* Fostul ziarist sportiv, fostul agent de jucatori, actualul drucker in fotbal, Daniel Stanciu, a avut ‘onoarea’ sa anunte ceea ce asteptam de multa vreme: desfiintarea unei echipe din Liga 1 in plin campionat, ASA Tg. Mures, in insolventa fiind, nu are cum sa se mai prezinte dupa pauza de iarna in campionat.

* ”Mesajul meu pentru Liga a fost ca exista sanse ca din ianuarie Liga 1 sa ramana cu 13 echipe. Fiind în insolventa, trebuia pregatit planul de reorganizare pana la finalul anului. Nu am reusit sa facem asta, nu am reusit sa platim datoriile curente.

Asta e. Nu sunt bani multi, dar pentru noi sunt importante datoriile. Trebuie sa platim datoriile la stat. Liga 1 nu mai are imaginea unui campionat nici macar mediocru. Trebuie sa gasim intelegere si la Liga. Exista un litigiu. Avem nevoie de sprijin din oras. Daca nu punem in practica un plan ancorat in realitate, ne va fi foarte greu”, a declarat Daniel Stanciu la Digi Sport.

* Continui interesanta activitate de cronicar, de fotbal, acum, cu o raita prin Liga secunda, unde mai nou dupa caseta tehnica a etapei, luata de pe site-ul FRF, se insereaza urmaoarele precizari, acum dupa etapa a 16-a: “Dunarea Calarasi – ACS Berceni nu s-a disputat. Oaspetii nu s-au prezentat la meci

Partida Soimii Pâncota – CS Mioveni nu s-a disputat, deoarece gazdele au fost excluse din competitie”.

Am si stiri cu jucatori care nu s-au prezentat la antrenamente, cu s-a petrecut cu protestul celor de la Olimpia Satu Mare, intrucat nu au fost platiti de trei luni, desi nu au mai pierdut de opt etape, obtinand 6 victorii. Antrenorul e alaturi de ei: “Nu vor fi sanctionati deloc. Au dreptate”.

* Ma rog, ar mai fi stiri din fotbalul romanesc la zi, de-o pilda ce mai face Daum, dar nu sunt sigur ca sunt bine verificate. Ceea ce putem fi aproape siguri, din tot ce se vehiculeaza, este ca el este satisfacut: a umflat 1 milion de euro pe an pentru el si staff-ul lui, asa, din cer, ca nu-l mai cauta nimeni! Ca sa nu mai vorbim ca, daca se ia dupa declaratiile prezidentului Burleanu, ar putea sa faca rost de un contract pe 10 ani, daca isi pune ‘dottore’ ambitia. Probabil se gandeste linistit la niste clauze prin care, daca il da cineva afara, trebuie sa vanda Casa Poporului sa-l despagubeasca….

* Hai sa trecem si la lucruri serioase, la sport adica: Turneul campionilor la tenis este in plina desfasurare la Londra, iar primii doi jucatori din lume, acum in ordinea Andy Murray-Novak Djokovic, domina clar competitia, inregistrand cate 2 victorii din tot atatea meciuri. Probabil vom avea o finala intre cei doi, iar! Cine i-a pus sa se nasca la cateva zile unul de altul si, mai ales, sa se apuce de acelasi sport?

* Iata o stire care ne-ar putea da idei, daca ne-am rezolva gravele probleme la zi: Turul Siciliei se reia, dupa fix 40 de ani, ultima editie fiind in 1977. Cursa a facut rost de date, cam tarzior, in octombrie, se vor disputa etape in 8 zile, beneficiind, anul viitor, evident, si de centenarul Turuui Italiei, care va lua startul, in mai, chiar din insula. De unde, alt atu, este originar Vincenzo Nibali!

Ce-ar fi sa facem si noi din nou Turul Romaniei, inca din 2017, pentru inceput, dupa Taifunul Novak, vreo 4-5 etape, eventual ‘in stea’, mai saracut, asa, dar atat de necesar pentru a atrage spre performanta sumedenia de copii care s-au indragostit de bicicleta si, acum, fac rost de ea foarte usor?

* Claudiu Keseru, chemat la lotul national cam “la misto”, sa ma ierte copii astia, ca vorbesc urat, ca in spatele blocurilor (dar am vazut ministri vorbind si mai urat, la televizor, nu pe un amarat de blog…), adica la presiunile presei, dar nefolosit, a mai inscris un gol miercuri, pentru Ludogoret, fiind acum pe primul loc, singur, in clasamentul golgheterilor din campionatul Bulgariei, cu 10 reusite. Echipa sa conduce, de asemenea, in clasament!

Advertisements