Linistit dinspre partea televizarii (dupa ce vad anual zeci de meciuri de pregatire inclusiv ale formatiilor de club cu toate echipele de ospatari din pregatiri, de prin Antalya, Austria tiroleza si alte cantonamente pe terenuri fara tribune), am aflat in ultimul moment ca nu voi putea vedea meciul dintre reprezentativele de fotbal ale Rusiei si Romaniei!

Iti sta mintea in loc, dar nu ne mai surprinde nimic, s-ar putea sa nu vedem nici Mondialele din Rusia, ca nu ne calificam (lucru sigur de acum), asa ca v-am dat o ilustratie cu afisul competitiei.

Iar pentru ca nu am vazut nimic, nu pot spune decat cateva lucruri pur informative. Am pierdut cu 0-1, cu un gol primit in minutul 90+3, marcat de unul Magomed Mustafaevici Ozdoev, care joaca la Rubin Kazan, echipa aia de prin Caucaz de unde a plecat Dan Petrescu neplatit cateva luni.

Alte date certe: s-a jucat pe Ahmat Arena, din Groznii (nu Groznai, cum scriu unii, mai nedusi la scoala), iar din pacate nu am putut vedea etalat, in toata splendoarea lui, geniul tactic al lui Christoph Daum (pe care prezidentul Burleanu, suparat pe lume, vrea sa-l tina pana in 2026; cu noi inteleg ca are ceva, dar ce are cu bietul om, il tine pana la varsta aia la munca?).

Dar ceva-ceva tot banuiesc: de-o pilda, a jucat cu Enache fundas dreapta, iar in ultimele 2 minute (adica in 90 si in 90+2) a facut doua schimbari, vopsind internationali proaspeti, pe Nedelcu si Tiru, vechea meteahna, sa faca pedigree-uri tinerilor fotbalisti, ca se vand mai bine!

Si, ce sa vezi, aflu de la un abonat al unei platforme pe care s-a putut vedea meciul, daca esti inscris, ca Tiru, saracul, a zbarcit-o la golul rusilor! Adica la prima si singura atingere de balon a dat-o la adversar. Incurajator…

Noroc ca pana pe 26 martie 2017, cand este programat meciul cu Danemarca din preliminariile competitiei de pe afisul de mai sus, admirati-l acum, ca nu se stie cand il veti mai vedea, nu se mai chinuie bietul neamt.

Si nici noi, care ne intoarcem la lucrurile obisnuite, pe care eu unul as deschide si o serie de pariuri, sa fie mai palpitant. De exemplu, cu cate echipe de divizia secunda, din cele 22 prevazute, 21 inscrise, 19 ramase, se va termina turul, in combinatie cu alta miza: cate echipe vor fi la final? Apoi, daca mai intra in insolventa multe formatii din Liga 1 cam ce cluburi vor juca in preliminariile Europa League, de pe locul 8, 9, 11 sau direct 14, adica Poli Timisoara, cu punctaj negativ.

Adica lucruri de-astea, distractive, nu prosteala aia din Spania, Germania, Anglia sau alti fraieri care alearga ca disperatii!