Nu stiu, dar in ultimul moment s-a retras George Boroi, viitorul secretar general al lui Mihai Covaliu (daca se va fi ales acesta)! Ca si Anisoara Cusmir Stanciu, dupa un Consiliu federal fantoma la FR de atletism!

Iata un comunicat de ultima ora al Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, de luni, care a discutat despre Adunarea Generala extraordinara de alegeri de maine, prin care se anunta, cam pitita la final, o mare surpriza: George Boroi, presedintele CSA Steaua Bucuresti, si-a retras candidatura pentru calitatea de membru al viitorului Comitet Executiv.

Aceasta retragere de ultim moment (ca si cea a Anisoarei Cusmir Stanciu, veti vedea) naste intrebari, pentru ca despre George Boroi se discuta insistent in legatura cu functia de secretar general al COSR, el facand parte din asa-numita echipa a candidatului la presedintia forului olimpic Mihai Covaliu, care se afla “in lupta dreapta” (incep sa ma indoiesc ca va fi chiar atat de dreapta si, mai ales, transparenta) cu Gabriela Szabo.

De asemenea, o alta personalitate de calibru din atletism se retrage (Boroi este si vicepresedinte al FRA), Anisoara Cusmir Stanciu, campioana olimpica la saritura in lungime din 1984, de la Los Angeles, director tehnic la FRA, asa ca in acest moment chiar mi se par dubioase aceste manevre.

Lucrurile sunt cu atat mai ciudate cu cat chiar luni, intr-o deplina conspirativitate, a avut loc si mult amanatul Consiliul federal al FR de atletism, care ar fi trebuit sa aiba loc la Oradea acum vreo 3 saptamani, amanandu-se fara explicatii. Oricum, nu s-a anuntat convocarea de astazi in mod public si, brusc, doi candidati din atletism isi retrag candidaturile. Ce targuri se fac aici? Nu sufar de scenarita, dar chiar nu vi se pare ceva curios, ca omul prezentat drept viitor secretar general intr-o anumita formula sa nu se supuna votului colegilor lui?

A, ce credeti ca s-a discutat, asa, pentru cine intreaba, la Federatia romana de atletism taman acum, in preajma alegerilor la COSR? Pai despre participarea atletilor romani la JO de la Rio. Hai sa fim seriosi, dupa peste 3 luni?

Daca si intr-un asemenea moment de maxima urgenta si necesare corectitudine si seriozitate pentru sportul romanesc umblam cu lovituri sub centura si ciudatenii, cu lipsa de fair-play, cu lucruri ascunse, nu ne mai facem bine niciodata!

Totodata, veti vedea, pentru ca voi reproduce copy-paste, comunicatul, Violeta Beclea-Szekely, aflam acum, a fost respinsa de Comitetul de Etica pentru ca a depus tarziu candidatura (desi, poate stiti, lucra chiar la COSR, adica in acelasi sediu!!!), in aceeasi situatie, respins pentru tardivitate, fiind si karateka Florentin Marinescu. Tot respins de Comitetul de etica a fost si fostul voleibalist Dan Girleanu, explicatia fiind aceea ca nu este membru al COSR. Se impart de pe acum functiile?

Iata asadar, in intregime, comunicatul de luni seara:

“28 de candidati la functiile de conducere a COSR
La Adunarea Generala de alegeri a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) – care va avea loc maine, 15 noiembrie, de la ora 11.00, in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucuresti, dintre cei 33 de candidati pentru functiile eligibile din cadrul Comitetului Executiv (CEx) al COSR, in cursa au ramas 28, astfel:

CANDIDATURI PENTRU FUNCTIA DE PRESEDINTE
1. Mihai COVALIU
2. Gabriela SZABO

CANDIDATURI PENTRU FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE
1. Sorin BABII
2. Alexandru DEDU
3. Nicu VLAD
4. Camelia POTEC

CANDIDATURI PENTRU FUNCTIA DE MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV
1. Gheorghe VISAN
2. Cristinel ROMANESCU
3 Razvan-Lucian PIRCALABU
4. Sorin Avram IACOBAN
5. Irina DELEANU
6. Vasile CITEA
7. Puiu GASPAR
8. Alexandru HALAUCA
9. Ioan BIRLADEANU
10. Alina SAMARGHITAN-DUMITRU
11. Adrian STOICA
12. Florian Ion TICU
13. Doina-Ofelia MELINTE
14. George TESELEANU
15. George COSAC
16. Sebastian Gabriel TONCEAN
17. Georgeta DAMIAN-ANDRUNACHE
18. Marius GANE
19. Viorica CHERMES (Susanu)
20. Nicolae DOBRE
21. Valentin Amato ZAHARIA
22. Sandu POP

Au fost invalidate de Comisia de Etica a COSR si respinse de Comitetul Executiv al COSR, candidaturile lui Dan GIRLEANU, care nu avea calitatea de membru al COSR, a lui Florentin MARINESCU si a Violetei SZEKELY, care si-au depus tardiv candidaturile, dupa expirarea termenului.

Astazi si-au retras candidaturile Anisoara STANCIU CUSMIR si George BOROI”.

Sa va reamintesc si ponderea diverselor federatia, ca numar de voturi:

Presedintele si ceilalþi membri din conducere vor fi alesi de cei aproximativ 120 de membri ai Comitetului Olimpic ºi Sportiv Roman. Fiecare membru detine intre 1 si 4 voturi, in functie de participarea la Jocurile Olimpice. Compozitia dreptului de vot este urmatoarea:

a) valoare nominala 4 voturi au federatiile nationale sportive olimpice care au participat la trei dintre ultimele sase editii ale Jocurilor Olimpice: FR Atletism, FR Bob-Sanie, FR Box, FR Canotaj, FR Gimnastica, FR Haltere, FR Handbal, FR Judo, FR Kaiac-Canoe, FR Lupte, FR Natatie si Pentatlon Modern, FR Patinaj, FR Schi Biatlon, FR Scrima, FR Tenis, FR Tenis de Masa, FR Tir Sportiv.

b) valoare nominala 3 voturi au celelalte federatii naþionale sportive olimpice, care nu au participat la trei dintre ultimele sase editii ale Jocurilor Olimpice: FR Badminton, FR Baschet, FR Golf, FR Ecvestra, FR Fotbal, FR Gimnastica Ritmica, FR Hochei pe Gheata, FR Hochei pe Iarba, FR Polo, FR Taekwondo WTF, FR Tir cu Arcul, FR Volei, FR Yachting, FR Rugby, FR Triatlon.

c) valoare nominala 2 voturi au federatiile naþionale sportive neolimpice, recunoscute de CIO: FR Aeronautica, FR Alpinism ºi Escalada, FR Arte Martiale, FR Basseball, FR Biliard, FR Bridge, FR Dans Sportiv, FR Karate, FR Motociclism, FR Orientare, FR Popice-Bowling, FR Sah, la care se adauga Federatia Romanã Sportul pentru Toti si Comitetul Naþional Paralimpic.

d) valoare nominala 1 vot au federatiile nationale sportive neolimpice, nerecunoscute de CIO: FR Arte Martiale de contact, FR Culturism si Fitness, FR Fotbal-Tenis, FR Go, FR Karate Traditional, FR Karate WKC, FR Karate kyo IKO 2, FR Kempo, FR Modelism, FR Oina, FR Radioamatorism, FR Sambo, FR Scrabble, FR Taekwondo ITF.

e) valoare nominala 1 vot au ºi sportivii olimpici, personalitati din federatiile olimpice, membrii persoane fizice si organisme sportive.