Ultima etapa a Turului ciclist al Lacului Taihu (China), a 7-a, disputata pe 130,6 km, intre ceea ce organizatorii numesc Entrance of Chishanhu Lake si Maoshan a rasturnat cu totul ierarhiile, cursa de 2.1 in clasificarea UCI fiind castigata la final de veteranul francez Leonardo Duque (36 de ani, fost la Cofidis si Team Colombia, acum la Delko Marseille).

Leonardo Duque este un catarator decent (gabaritul il recomanda, 1,70 m, 58 kg), care a folosit din plin traseul valurit al acestui ultim tronson, adjudecandu-si si etapa, in fata olandezului Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg) si columbianul Yonder Godoy (Wilier Southeast).

Din primele informatii se pare ca rutierii au venit ca margelele insirate pe o ata, intrucat organizatorii nu au afisasera clasamentul complet, cu timpi si tot dichisul, de etapa nici la 2 ore dupa incheierea acesteia, ci doar pe cel final, in care romanul Eduard Grosu figureaza pe locul 9, cu o intarziere de 7 secunde fata de castigatorul de etapa si 49 secunde in total. Din precizarile administratorului site-ului procyclingstats.com, de unde mi-am luat eu informatiile, acestea sigure, a cazut site-ul organizatorilor, asa ca alte ierarhii mai asteapta.

Ceea ce este sigur este ca Eduard Grosu nu a venit in primii 10 in etapa, dar a urcat un loc fata de precedenta clasare la general, in timp ce fostul lider, australianul Cameron Bayly, a renuntat total la lupta, neaparand in primii 10 in ierarhia finala.

Cu victoria in etapa a 5-a (foto) si clasarile excelente din alte etape (3 in a 6-a, alte doua sosiri in primii 10) se poate spune ca rutierul roman a facut din aceasta participare in Extremul Orient, in estul-estului Chinei, un succes. Cu importante puncte UCI obtinute, care ii duc totalul pe 2016 pe 259 in rakingul federatiei internationale.

Cum succes a fost si pentru echipa sa, Nippo-Vini Fantini, care, aflam ca va initia incepand de asta-seara pe site-ul propriu un serial legat de Giro, semn ca spera la o participare la editia centenara, care a mai avut o etapa castigata in Tour of Taihu Lake, cea a lui Nicolas Marini, din etapa a 4-a.

Cum mare lucru nu mai este de spus in plus despre aceasta cursa de sfarsit de sezon, iata clasamentul general final, in prima sa parte:
1. Leonardo Duque (Franta, Delko Marseille Provence KTM 19:56:35
2. Yonder Godoy (Columbia,Wilier – Southeast, la 07″
3, Peter Schulting ((Olanda, Parkhotel Valkenburg 13″
4. Giuseppe Fonzi (Italia, Wilier – Southeast) 15″
5. Wang Meiyin (China, Wisdom – Hengxiang CT) 24″
6. Mauricio Ortega (Columbia, RTS – Monton Racing) 30″
7. Ilia Davidenok (Kazahstan (RTS – Monton Racing) 34″
8. Oleksei Kasianov (Ucraina, Jilun Shakeland CT) 39″
9. Eduard Michael Grosu (Romania,Nippo – Vini Fantini) 49″
10. Lucas De Rossi (Franta, Delko Marseille) 1:04″

Advertisements