Victorie de bun augur in finalul sezonului ciclist: romanul Eduard Grosu s-a impus, dupa o evolutie-scoala pentru sprinteri, in etapa a 5-a a Turului Lacului Taihu, dupa ce a finalizat un ‘trenulet’ bine pus pe sine de formatia Nippo-Vini Fantini.

Etapa, lunga de 148 km, antepenultima a cursei chineze, notata la UCI cu coeficientul 2.1, a fost parcursa de Eduard Grosu in 3h20’02”, aducandu-i acestuia 14 valoroase puncte UCI.

Remarcabil, de asemenea, este faptul ca in preajma podiumului s-a situat un alt coechipier al lui Grosu la Nippo, Nicolas Marini, care, de altfel, a terminat invingator in etapa a 4-a a acestei competitii, fiind si al doilea in etapa a 1, dovada unei excelente colaborari in sanul formatiei, de bun augur in perspectiva viitorului sezon.

In etapa a 4-a, dintre Nantong si Haimen, Eduard Grosu i-a batut la sprint pe germanul Tino Thoenel (RTS Monton Racing) si, atentie, pe polonezul naturalizat italian Jakub Mareczko (Willer Southeast), care a castigat in actuala editie a Tour of Taihu Lake etapele 1 si 2, clasandu-se pe locul secund in etapa a 4-a, adica… dupa Marini, colegul lui Grosu.

Am insistat putin pe Mareczko pentru ca este vorba de medaliatul cu bronz in cursa rezervata rutierilor U23 la ultimele Mondiale de ciclism de la Doha, dar si pentru ca in sport este celebra butada a lui Henry de Montherlant: “Ai fost pe locul 1, dar spune-mi cine a fost in urma ta!”.

In fine, vom urmari si zilele urmatoare ce se intampla la Taihu Lake. Deocamdata sa spunem ca pe primul loc la general se afla australianul Cameron Bayly (Attaque Team Gusto), urmat de italianul Giuseppe Fonzi (Willier Southeast), la 15 secunde si de francezul Leonardo Duque (Delko Marseille), la 16 secunde.

La general, Eduard Grosu se afla pe un meritoriu loc 10, la 46 secunde de lider, clasarile lui in cele 4 etape precedente, plus prologul, fiind: prolog – 35, la 21″ de invingator, locul 8, in etapa 1, 39, in acelasi timp, in etapa a 3-a, 11, la 29 secunde in etapa a 3-a, 7, in acelasi timp cu Marini, in etapa a 4-a. De asemenea, in clasamentul pe puncte, condus de Jakub Mareczko, Grosu este pe 5, in timp ce echipa Nippo-Vini Fantini se afla pe locul 5 intr-o ierarhie care cuprinde 22 de formatii, dar la sub 5 minute de primul loc.

Din aceasta competitie au mai ramas, asadar de disputat 2 etape: vineri, etapa a 6-a Yancheng Park – Mingdu Haoge international Hotel (117,1 km), sambata, etapa a 7-a Chishanhu Lake – Maoshan (130,6 km).

Foto: pagina de FB a Nippo-Vini Fantini

Advertisements