Cand ziceam ca actuala Federatie romana de ciclism nu face nimic, iata ca m-am inselat. Face datorii, deocamdata o executare silita de 11.000 de euro.

Concret, am intrat in posesia unor documente de ultima ora din care am aflat ca, acum nici o luna, a facut, totusi ceva. Nu, nu vreo participare a ciclistilor romani la vreo competitie de obiectiv, nu campionate nationale (ca nu respecta regulile UCI), ci o DATORIE de 11.000 de euro, executare silita prin Incheierea Judecatoriei sectorului 2 din 11.10.2016, comunicata pe 24.10.2016.

Stati ca si asta cu comunicarea are spilul ei, ca mai nou FRC-Novak solicita corespondenta nu la sediul federatiei (ce va spuneam eu ca nu exista aceasta federatie, nu are sediu, decat pe hartie, nu are buget, nu are competitii recunoscute de UCI, mai nou), ci la o adresa particulara, unic in istoria persoanelor juridice din intreaga lume, a forurilor sportive in orice caz, eu nu stiu sa se comunice prin intermediari, ca de aia iti mai si plateste statul sediul!

In esenta, documentul, cald, proaspat, care se afla in posesia mea reprezinta hotararea instantei, care:

“DISPUNE Admite cererea formulata de petentul Biroul Executorului Judecatoresc ,,Parvan Violeta”, privind pe creditorul Popescu Alexandru si pe debitorul Federatia Romana de Ciclism.

Incuviinteaza executarea silita in baza titlului executoriu reprezentat de contractul de asistenta juridica seria B nr. 1043822 incheiat la data de 16.07.2014, (…)

Pronuntata in sedinta publica, azi, 11. 10.2016″.

Fara cale de atac!

Aceasta este in esenta chestiunea zilei, dar este nevoie si de o precizare, anume ce valoare are creanta din 2014, adica in plin mandat Novak? Pai sa vedem ce scrie in contractul amintit mai sus. In primul rand ca reprezentantul FRC, Eduard Carol Novak, a solicitat si a primit de la o firma de avocatura asistenta juridica, iar din cererea creditorului Alexandru Popescu aflam ca suma este de 11.000 de euro, adica, scrie AP cu manuta lui: 22X500 de euro/luna, dand si perioadele in care a asigurat asistenta juridica de s-a ajuns la 22 de luni. Pai perioadele sunt iulie-decembrie 2014, ianuarie-decembrie 2015 si ianuarie-aprilie 2016.

Acesta a ajuns singurul creditor prin cesiunea drepturilor de la SCA Susnea-Popescu (observati puiutul de suveica, asa cum se numesc operatiunile imbarligate pentru ingreunarea gasirii urmelor, nu ca aici ar fi cazul, dar cam seamana).

Ai zice ca Federatia romana de ciclism si av. Alexandru Popescu au ajuns la cutite, s-ar omori, de au ajuns sa-si dispute datoriile prin instante, prin executor judecatoresc.

Da’ de unde. Pentru ca, in 5.05.2016 ce gasim noi la registratura Curtii de Apel Bucuresti? Pai ce sa gasim, o cerere de apel impotriva incheierii Tribunalului Bucuresti din 6.04.2016, in dosarul 4413/3/2015, de respingere a unei cereri prin care, scurtez si vorbesc mai clar, Traian Goga sa fie recunoscut secretar general al FRC. De instanta, care a mers pe documentele prezentate, statut, in primul rand, dar daca ar fi cerut si oarece conditii de angajare, cum ar fi studiile, ar fi scapat, poate, mai repede de dosarul asta.

Acum vine partea distractiva (evident, distractia e pe bani, ati vazut, 11.000 euro ca nimica): apelul facut de Federatia romana de ciclism, care a ales drept adresa pentru comunicarea documentelor “Bucuresti, str. Franceza nr. 44, et. 1, biroul nr. 5, sector 2”, este “reprezentata prin presedinte Eduard Carol Novak, iar conventional prin avocat Popescu Alexandru”…

Aoleo, pai cum vine asta oameni buni? Eu sunt in cearta cu tine ca nu-ti dau/nu-mi iau banii datorati pe asistenta juridica, dar suparat rau, ca ajung la executor judecatoresc, insa mai fac un angajament, in alta cauza? Incredere totala, ba din documentele pe care le mai avem pe aici colaborarea este de lunga durata si banoasa finalitate (veti putea vedea, pregatiti-va sa trageti niste ditamai cruci a mirare!).

(Fotografia de mai sus a mai aparut pe acest blog, pe 6 februarie 2016, ca ilustratie preluata din presa spaniola la un articol intitulat “Dupa un scandal de prost gust, Eduard Novak a abandonat la Valencia”)

Advertisements