* Revenire spectaculoasa a baietilor nostri in handbal, dupa ce in ultimele decenii doar fetele ne-au mai tinut in atentia lumii in aceasta disciplina pe care am dominat-o, chiar copios: Romania a obtinut victoria in meciul cu “bronzul” ultimelor Mondiale, Polonia, in preliminariile CE 2018 din Danemarca, si asta dupa ce castigasem saptamana trecuta si la Belarus la Minsk!

Doua succese din doua meciuri disputate, de data aceasta la Cluj si cu un scor convingator, 28-23 (11-9), iar ultimele doua goluri ale meciului, marcate de ai nostri, ne-au bucurat prin faptul ca denota atat siguranta, cat si dezinvoltura: golul 27 a fost marcat cu poarta goala, din terenul nostru, iar al 28-lea, cu spatele de catre pivot! Suntem pe primul loc in grupa (din care mai face parte si Serbia, cu care vom juca in mai 2017), cu 4 puncte, si ar cam fi cazul sa ajungem la Europene, nu de alta dar nu am mai fost din 1996, mai rau ca la fotbal!

* Andy Murray si-a onorat, muncind din greu, postura de numarul 1 mondial, castigand si in finala Turneului Masters 1000 de la Paris-Bercy, o premiera pentru el, iar aceasta victorie are o valoare mult mai mare decat cea aparenta, pentru ca a fost obtinuta intr-un moment euforic, care l-ar fi putut demoraliza, si in fata unui jucator, nu numai in mare forma, John Ilsner, ci si foarte greu de depasit cand ii intra primul serviciu.

De-a lungul intregului turneu, Ilsner (veritabil pivot de baschet, 2,06 m, care catapulteaza mingea de pe la 3,5 m inaltime, daca adaugam si alonja si racheta, spre 4 m chiar, si care a dat ideea maririi mingilor!) a avut un procentaj de prim serviciu castigator de circa 90 la suta si constant peste 20 de asi (in finala a mai “slabit”, doar 18 asi si 74% pe primul serviciu!), asa ca trebuie sa joci pe viata si pe moarte cu “micutul” ca sa-l dovedesti.

Ceea ce Murray a si facut: 6-3, 6-7 (4), 6-4, ducandu-si avansul in fata lui Novak Djokovic la 405 puncte, practic cat avea el in spate (415 puncte) inainte de inceperea turneului parizian.

* Noul presedinte al Federatiei etiopiene de atletism este legendarul Haile Gebrsellasie, care vine la conducerea singurei, practic, federatii cu rezultate olimpice din tara sa intr-un moment foarte dificil: “Atletismul etiopian a fost patat cu acuzatii de dopaj, asa ca vreau sa refac imaginea si sa facem lucurile corect. Cred ca starea atletismului din Etiopia nu merge pe drumul cel bun si nu am vrut sa stau deoparte si sa urmaresc degradarea lui”, a spus Haile.

Interesant este ca primele felicitari pentru aceasta alegere de peste hotare au venit… din Romania, de la Gabriela Szabo, cu care dub lul campion olimpic si multiplul campion mondial se afla intr-o relatie de veche si exemplara prietenie!

Advertisements