* Decimata de “colega” de competitie europeana, Steaua, care i-a luat valorile si ii umbla in continuare la jucatori, Astra, fara Alibec, menajat, sa nu fie nevoita sa dea banii inapoi, reuseste sa se pastreze in cartile calificarii in primavara Europa League, dupa 1-1 cu Viktoria Plzen, in timp ce supusii lui Gigi Becali, egali la “zero” cu divizionara B elvetiana FC Zurich ocupa ultimul loc in grupa L.

Joi, rezultatele din cele doua grupe ale echipelor noastre, E pentru giurgiuveni, L, la Steaua, au fost complet opuse. In timp ce lidera grupei din care face parte si Astra, AS Roma, a cam terminat-o cu calificarea, castigand la Austria Viena cu 4-2, si are acum 8 puncte, toate celelale 3 echipe sunt practic egala in lupta pentru al doilea loc care asigura calificarea in “16”-imi, cu un plus Austria Viena, cu 5 puncte, in timp ce Astra are 4, iar Plzen doar 3.

In grupa L, aiureala completa, dupa ce Osmanlispor a castigat in deplasare, cu 2-1 (golul victoriei marcat de Raul Rusescu!) cu Villarreal, ajungand la 7 puncte, prima in grupa si, practic, calificata, Villarreal a ramas cu 5, acelasi numar de puncte avandu-l si Zurich, in timp ce Steaua, fara victorie in deplasare in Europa League de 4 ani, cu 3 puncte. se taraie pe ultimul loc, avand inca dezavantaj, anume in caz de egalitate de puncte la final cu FC Zurich, care are avantajul de 1 gol marcat in deplasare in confruntarile directe (1-1).

Urmatorul meci al Astrei va fi pe 24 noiembrie, la Viena, cu Austria, iar Steaua joaca, in aceeasi zi, evident, dar la Bucuresti, cu Osmanlispor.

* Europa League incepe sa aiba infatisarea unei competitii cu rezultate bomba, de vreme ce Fenerbahce a umilit Manchester United, castigand cu 2-1 la Istanbul, echipa antrenata de Jose Mourinho (care mai nou s-a apucat la reclame de bere, s-o gandi la un an sabatic…) fiind pe locul 3 in grupa A!

* Totusi, iata ca stelistii marcheaza in Europa, dar prin fostii jucatori. De Rusescu si marea sa reusita in Spania am spus, iata insa ca si Nicusor Stanciu a deschis seria golurilor la Anderlecht, marcand de 2 ori in victoria aproape neverosimila, cu 6-1, a belgienilor in fata nemtilor de la Mainz. In fine, ce sa mai spunem de PAOK Salonic-Qarabag (Azerbaidjan, daca nu stiati) 0-1? Sau Nisa (revelatia debutului de campionat in Franta, cu Balotelli primadona)-Salzburg 0-2.

Joaca, baietii, nu se incurca!

Advertisements