* Sa nu trecem cu vederea ce s-a intamplat ieri: asadar, echipa femininã de tenis de masa a Romaniei a dispus de formatia Olandei cu scorul de 3-1, in deplasare, in preliminariile CE 2017 si conduce in clasament cu 4 puncte din 4 (dupa 3-0 cu Grecia), din grupa calificandu-se trupa de pe primul loc.

* La masculin, in aceeasi faza a aceleiasi competitii, intr-un decor putin obisnuit, intr-un studio al TVR, baietii nostri au dispus de Cehia, cu 3-2, urmand sa intalneasca pe 22 noiembrie Turcia, in deplasare.

* Orice s-ar spune, Christopher Daum nu are fler si pace, iar lucrurile se aranjeaza in asemenea fel incat sa ne adanceasca aceasta parere. Iata situatia lui Keseru, pe care l-a tot tarat la lot cand nu juca la club cu lunile, iar acum, cand a dat 8 goluri in 4 meciuri (inclusiv aseara cu Arsenal, in Liga campionilor) l-a sarit.

Hai, noi ne dam cu parerea, una ca nu ne costa nimic, alta ca nu suntem chiar “de meserie”, dar dincolo de faptul ca nici pe el nu-l costa nimic sa rateze cu poarta goala mereu, si-a prelungit contractul cu doi ani dupa doua ‘chifle’ in preliminarii (doar nu vreti sa spuneti ca echipa a rupt norii pana acum?), are o clauza de reziliere prematura descurajanta, chiar nu tine la profesia lui incat sa se faca de ras la batranete?

Mi-e si jena sa ma gandesc ce povesti pregateste in cazul unui rezultat ametit cu Polonia (Doamne-fereste, dar omul isi pregateste gargara, n-ati observat, din timp). In fine, sa fim optimisti, nu?

* Hai ca s-a trezit si Liga profesionista de fotbal si a observat ca arbitrii nostri dragi, condusi de un palicar, ii fac praf campionatul, observand intr-un tarziu ca “arbitrajul din Liga I a devenit o plaga”. “Domnilor din conducerea CCA, e prea mult! Arbitrajul romanesc a devenit o plaga! E mult prea rau”, se tanguie Gino Iorgulescu intr-o scrisoare pe care a uitat-o deschisa.

Il informez, sper sa-i arate cineva sau macar sa-i atraga atentia, ca arbitrajul grecesc, de unde ne asteptam izbavirea, aducandu-l pe finul nasului sau Vassaras, este de ani buni sub control international, fiind dirijat de un scotian, fost arbitru adevarat, ca au considerat ca ai lor sunt praf.

* In fine, Comisia Centrala a Arbitrilor a convocat toti supusii care isi fac de cap prin Liga I, pe 10 noiembrie, pentru analizarea activitatii in prima parte a sezonului. Pe mine chestia asta ma baga in sperieti rau de tot, pentru ca, dupa niste tranteli de meciuri de vise rele, aceeasi fluierasi si stegari au mai analizatara o data, pe 10 si 11 octombrie dupa care au dat drumul din nou la valul de furaciuni pe fata.

Asa ca data trecuta imi pot imagina ca in concluziile facute ei intre ei, la spritul final, s-a spus: “Baieti, hai noroc, vedeti-va de treaba, vorba cantecului ‘Cat ‘e’ sefii nostri-n floare, nici in basca nu ne doare”. Ceea ce, iata, a dat drumul la ce e mai rau! Aferim!

* Ce ne facem fetelor, ca Gigi Becali s-a incurcat in socoteli? Pai nu ne-a innebunit el de 1 luna ca acum, daca tot joaca in Europa League s-a umplut de bani, ii da UEFA pe putin 25 milioane de euro! Iata, insa, ca venira sumele concrete de anul trecut: Steaua – 1.180.000 euro, Astra Giurgiu – 660.000 euro, FC Botosani – 410.000 euro, ASA Tg. Mures – 220.000 euro.

Ma rog, acum s-a calificat in grupele Europa League, dar si acolo bani se dau, cu foarte multi, pentru puncte, nu pentru ca vorbesti incontinent la televizor. Ca sa va faceti o idee: FC Sevilla, care a castigat trofeul in UEL, dar a jucat si pana in 16-imi in Liga campionilor, a luat, cu totul si cu totul, 13.848.973 euro. Eu chiar nu pricep ce e cu exagerarile astea venite din Pipera? Vrea sa vanda echipa si crede ca pacaleste pe cineva, isi face curaj, se da mare in fata rudelor ce om de afaceri e el? Oricum nu-l contrazice nimeni, asa ca ii da inainte! Haios, ce mai.

Advertisements