Sugeram intr-o postare anterioara referindu-ma la Turneul campioanelor de la Singapore ca starea fizica, dar mai ales mentala, in care se afla jucatoarele la sfarsitul sezonului nu permite nici o previziune, dar ceea ce se intampla in Grupa Rosie intrece orice: in acest moment, prin victoriile obtinute de Kerber la Simona Halep (6-2, 6-4) si, mai ales, Keys la Cibulkova (6-1, 6-4), orice jucatoare poate merge mai departe, in semifinale, dupa ultima runda de meciuri, de joi, dar la fel se poate intampla sa fie si eliminate.

Practic, te poti califica avand o singura victorie, cum poti sa pleci acasa cu doua! Nu stau acum sa va impui capul cu scenarii, de fapt daca va face placere sa va jucati cu pronosticuri (mie nu prea…) nu va pot rapi aceasta bucurie, dar, credeti-ma, nici macar nr. 1 mondial, Angelique Kerber, care are deja doua succese, ar putea, din jocul rezultatelor (o bate 2-0 Keys in meciul direct, iar Halep o invinge la fel pe Cibulkova!), sa piarda semifinalele!

Evident, insa, sunt prea multe stele care trebuie sa se alinieze in asemenea hal incat sa se intample ceva rau cu Kerber, mai ales ca germanca a demonstrat in meciul cu Simona Halep o forta de joc constanta, nu tot atat de sigura ca in alte dati, dar oricum solida si greu de depasit, daca nu inventezi ceva nou la fiecare schimb de mingi. Ceea ce, iata, s-a dovedit greu de realizat, de fapt imposibil, de catre Simona marti, pentru ca, nu-i asa, si ea se afla dupa 40 de saptamani de munca pe rupte pline, inclusiv multe sambete si duminici!

Marea surpriza, insa, a fost nu atat victoria, cat maniera in care Madison Keys a pus-o la punct pe Dominika Cibulkova, a carei celebra tenacitate s-a topit ca untul la soare in fata preciziei americancei, intr-o zi de gratie, in care i-au trebuit doar 65 de minute sa arate cine este seful!

Asa cum spuneam, acum ramane ca Simona Halep, care joaca joi cu Cibulkova, sa-si obtina victoria, situatie in care este greu de crezut ca Madison Keys o va invinge la scor pe Kerber, asa ca, probabil, cum se intampla de obicei, cele mai bune doua jucatoare din grupa de-a lungul anului, favorita 1 si favorita 3 este cel mai probabil sa mearga mai departe, in semifinale, unde sa intalneasca, in crucis, calificatele din Grupa Alba. Unde, de asemenea, surprizele au fost la mare cinste in prima zi!

Advertisements