Aerul de telenovela cu final fericit, pe gustul neamurilor impresionabile, mai ales de la cele doua margini ale latinitatii, Romania si Portugalia, a dat victoriei europene a cuplului Joao si Daniela Monteiro (la Daniela puneti si un Dodean, nume pastrat si in acte) la tenis de masa, iar unul dintre marile ziare lusitane de sport nu putea scapa ocazia sa patetizeze putin mai ales in debutul articolului semnat de Jose Morgado.

Profit si eu de cunostiintele serioase de portugheza din familie si reproduc mai jos textul aparut cu promptitudine pe site-ul cotidianului portughez, sub titlul pe care il vedeti mai sus, urmat de subtitlul: “Joao e Daniela Monteiro vencem final dramatica”:

“De la altar… pentru a urca pe cea mai inalta treapa a podiumului. Joao Monteiro si sotia sa romanca Daniela Dodean Monteiro, au adus la masa de concurs excelenta lor relatie pentru ca impreuna sa cucereasca titlul la dublu mixt la Campiobnatul Europei, in Budapesta, Ungaria.

A fost o zi succesului la dublu, pe care sotii Monteiro au inceput-o invingand un cuplu suta la suta romanesc (Ionescu/Szocs) cu 3-0, inainte de a castiga o finala emotionanta in fata suedezilor Mattias Karlsson si Matilda Ekholm, cu 3-2. Echipa nordica a inceput mai bine, castigand primele 2 seturi, dar dublul lusitano-roman nu a cedat nici un moment, si, dupa ce a invins usor urmatoarele doua seturi, au cucerit un final decisiv, fiind nevoit sa salveze un punct de meci.

Acesta este al treilea titlu european din cariera lui Joao Moneiro, dupa triumfurile in proba pe echipe din 2014 la perechi, alaturi de austriacul Stefan Fegerl, chiar anul treecut. In ce o priveste pe Daniela ea adauga acest titlu celor doua europene la dublu feminin, in 2009 si 2012.

Dupa finala, intr-o convorbire cu Record lusitanul a dedicat victoria fiicei celor doi, Lara. ‘Este un sentiment spectaculos sa fii din nou campion european. Fetita noastra are un an si jumatate si ii dedicam ei acest titlu, pentru ca nu am putut fi cu ea’. Portughezul continua acum pentru titlul la simplu. “Este medalia care imi lipseste’, a mai spus el”.

Advertisements