* Kazahii umbla la intimidare: din hotelul de 5 stele, izolat, cum vedeti in foto, Rixos, Tosca, fotbalistii romani Stanciu, Stancu, Hoban, St. Filip si Bicfalvi au fost ciorditi de sume mici de bani (maximum 250 de euro, o tableta si un parfum). Neputandu-le organiza nunti sa nu se odihneasca, obicei mai vechi, alde ex-sovieticii umbla la enervari de neam prost.

* Laurentiu Rosu va antrena UTA Batrana Doamna, dar, daca tot vorbim de denumiri tampite de echipe stiati ca in turul 4 al Cupei Romaniei campioana Astra Giurgiu joaca impotriva unei formatii din apropierea Batranei Doamne, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic?. Vai de Mama Vostra! Cu un singur “m”, ca asa scrie la Becicherecu Mic.

* Hai si cu lucruri serioase: fostul baschetbalist chinez Yao Ming a fost numit “ambasador pentru planeta Marte”, potrivit unui anunt facut de Agentia spatiala a Chinei. Nu e singur, ai sunt 10, intre care si antrenoarea echipei feminine de volei campioana olimpica, Lang Ping. Deocamdata fac instructaj diplomatic…

* Gata, acum chiar pe bune: WBO ii va retrage titlul de campion mondial britanicului Tyson Fury, depistat pozitiv la cocaina, dar mai ales dupa ce furiosul a scris ca boxul este cel mai urat lucru care i s-a intamplat in viata. Mai are doua centuri alde Fury (WBA si IBF), dar nu prea mai are adversar, ca Vladimir Kliciko nu mai vrea sa se bata cu el, ca-l umple de praf!

* Asta da record, nu cred ca poate fi batut vreodata: belgianul Benteke a marcat cel mai rapid gol din istorie, inscriind in fata Gibraltarului luni seara in secunda 8,1. Totusi, never say never, pentru ca precedentul record nu a fost prea departe, Gualtieri, din San Marino, inscriind Angliei in 1993 un gol dupa numai 8,3 secunde de la fluierul initial.

* CONI a confirmat oficial: Roma nu va candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, dupa ce primaria a anuntat ca nu se baga, distractia fiind prea scumpa. Primarita Virginia Raggi, care a renuntat la aceasta onoare fusese aleasa in iunie anul acesta. Probabil Los Angeles va castiga fluierand organizarea.

* In 3 ani de la introducerea fair-play-ului financiar in fotbal (Platini, saracul, a avut ideea), cluburile spaniole din primele doua divizii au redus de 3 ori datoriile la fisc, de la 650 la 230 milioane de euro. Mai mult, 70 % din datorii sunt doar la 6 cluburi, 4 de liga a doua si 2 din prima liga (Espanyol si Atletico Madrid), dar toate au acorduri de esalonare cu fiscul.

* DE ULTIMA ORA: Alin Petrache, fostul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a fost numit director general interimar la CSM Bucuresti. Anuntul a fost facut luni dupa-amiaza de conjudeteana ilfoveana a fostului rugbyst, primarita generala Gabriela Firea, care nu-si putea lasa fostul coleg de partid “fara coledzi”…

Advertisements