* S-a mai ales praful de o legenda (care, voi reveni cu argumente, se dusese de mult de-a dura, o tinuse in amintire doar ipocrizia): “Galeria lu’ Rapid nu e membra de partid”. Acum este, cu acte in regula, Bogdan Diaconu, sotul Mariei Olaru, gimnasta cu scandalul cu iz electoral de asta-primavara, presedinte al improvizatiei de partid numit Romania Unita este presedinte la Rapid Bucuresti.

Urla targu’, domnule, vorba tatalui nostru, al tuturor, IL Caragiale. Unii fac bascalie, altii contesta (“nu e asta adevaratul Rapid, nici ACF, ci CFR Bucuresti, care ia bani numai din donatii, vom publica donatorii care vor sa se dezvaluie”, ne ameninta un confrate-rapidist), iar cei mai multi se arata inflamati de faptul ca nu se respecta chestia cu “nu a fost membra de partid”.

Ce vorbesti, soro? Pai pe timpul lui George Copos, viceprim-ministru, nu de orice politician, al carui nume il scandati? Nu era mare smecher intr-un partid, facandu-si publicitate in culoarea visinie?

Observati ca de perioada UASCR nu vorbesc, ca nu trebuia sa fii neaparat un incuiat indoctrinat ca sa fii selectionat, se mai luau si baieti cu note mari pe bune in facultati, daca va spun vreo 10 nume de acolo, acum, pe loc, ministri, sefi de institutii specializate cu mare influenta va cruciti. Ci de politichia de acum, cand apar partidele una-doua, multe doar un soi de kagemusha (celebrul personaj japonez, Sosia), sa para ca sunt “altceva” decat inventatorul-partid de baza.

Oricum, zau asa, lucrurile sunt normale: club de liga a 5-a, partid la fel. Numai ca au si inceput cu promisiunile: “In 2 ani suntem din nou in Liga 1, la anul sarim peste liga a 3-a, ca nu au astia cu ce sa faca liga a 2-a, si ne invita pe noi” (adica, vezi dumneata, daca vom castiga alegerile alaturi de “fratili nostru” mai mare e ca si facuta, ca si la federatie tot de-ai nostri sunt).

Romania – ghiveci calugaresc, saorma cu de toate, se amesteca astia de n-ai pomenit! Sa vedeti ce ciulama va fi in listele electorale…

Advertisements