* Rar mi-a fost dat sa citesc ceva mai agramat, mai lipsit de minime cunostinte de limba romana, mai idiot, ce s-o mai lungim, ca asa-numitul “Comunicat” al Comisiei centrale a arbitrilor, postat luni seara pe site-ul Federatiei romane de fotbal. Mai intai sa vedem textul, sa nu avem vorbe la proces, cum se spune:

“Avand in vedere performantele arbitrilor si arbitrilor asistenti din ultimele etape, Comisia Centrala a Arbitrilor a stabilit urmatoarele:
Arbitrii si arbitrii asistenti care nu au aplicat în mod corect Legile Jocului si nu au urmat recomandarile CCA sa nu fie delegati.
Sa invite toti arbitrii si arbitrii asistenti de Liga I la o sedinta in care se va analiza performanta acestora în acest sezon (intalnirea va avea loc pe 10 si 11 octombrie).
Comisia Centrala a Arbitrilor va delega si va sustine toti arbitrii care au o performanta in linie cu recomandarile si asteptarile stabilite de CCA si UEFA.
Comisia Centrala a Arbitrilor urmareste si analizeaza permanent performantele arbitrilor, iar in pauza de iarna va decide asupra componentei listei ce va oficia in Liga I pe parcursul partii a doua a campionatului.
În ceea ce priveste arbitrii delegati la jocul de Cupa Romaniei, faza a 3-a, dintre ACS Comuna Recea si CF Metalurgistul Cugir, CCA a decis ca acestia sa nu fie delegati la niciun joc organizat de FRF in urmatoarele 6 luni.”

Desi la varsta pe care o au membrii comisiei nu e treaba mea sa le predau lectii de clasa a 3-a, iata ce scrie DEX-ul despre performanta, cuvant repetat obsesiv de analfabetii care au compus textul, confundand un barbarism din engleza cu cuvantul romanesc:

“PERFORMANTA, performante, s. f. Rezultat (deosebit de bun) obtinut de cineva intr-o intrecere sportiva; p. ext. realizare deosebita într-un domeniu de activitate. Cel mai bun rezultat obtinut de un sistem tehnic, de o masina, de un aparat etc. – Din fr. performance.”

Asadar, oamenii pedepsesc rezultatele foarte bune. Bine, doar de la meciul din comuna Recea, de restul nu ni se spune absolut nimic.

E clar, “performanta” catastrofala a Comisiei centrale a arbitrilor nu poate avea decat o solutie: desfiintarea! Pentru ca nu se poate admite ca asemenea organism sa nu se poata exprima, sa fie atat de lipsit de raspundere (toata presa nu vorbeste, mai ales in ultimele zile, de greselile ordinare, fara limite, de arbitraj, nici macar unii beneficiari, nu-l pun aici pe Gigi Becali, care nu are nici urma de morala, el se bucura sa castige oricum, nu mai pot ascunde stupoarea unor asemenea decizii de arbitraj) incat sa nu anunte nicio sanctiune, daca gluma cu comuna Recea o punem la sanctiuni, pentru ca, iata, nici macar nu ni se dau numele respectivilor.

Lipsa totala de educatie, cardasia totala in asemenea golanii (astia merg la furat pe fata, nu mai au frica de nimic, de vreme ce au asemenea sefi) vor face praf si ceea ce a mai ramas din fotbal. Nu mai putin, daca lucrurile treneaza, cu siguranta impunitatii, putem ajunge la alte alea, la revolte ale brumei de public care mai vine pe stadioane, iar atunci va fi mult mai rau decat o bricheta in capul unui hot!

Totusi, trebuie spus ceva foarte clar: mai jos de atat nu se poate ajunge, mai cititi o data textul “comunicatului” si vedeti ca oamenii astia invart bani cu lopata, isi bat joc de banii altora, prin deciziile lor, ca trebuie sa faca rapoarte de arbitraj (ma gandesc ca au scribi, ca puscariasii cu “lucrari stintifice” pentru a nu-i vad in stare sa insaileze doua fraze inteligibile daca sefii lor, cei mai cei dintre ei, ‘produc’ asa ceva. Iar la federatie sunt vreo 2 ziaristi in conducere, consilieri pe treptele cele mai inalte, care vad asa ceva si nu au nicio reactie.

Da, nenorocirea este totala! Nici nu mai conteaza daca cei care au distrus meciurile, de fapt tot campionatul, vor fi pedepsiti sau nu. Se vor multumi toti cu balacirea in aceeasi magna de incompetenta si aranjamente, macar vor fi “iertati” cu alte echipe, li se vor mai da din cand in cand punctele inapoi “sa nu macane”, totul va continua. Sa vadem ce vom face in Armenia si Kazahstan, cu asemenea fotbal, ca oricum se vorbeste de “meciuri grele”, ca pe vremea cand faceam deplasari in Germania, Olanda sau Spania…

Advertisements