* Se pare ca lucrurile in ce priveste traseul Maratonului Bucuresti, numit, pe buna dreptate, ca toate marile curse, dupa sponsor, adica Raiffeisen Bank Bucuresti, s-au lamurit, pentru ca la ultima interventie a a presedintei Bucharest Running, Valeria Racila van Groningen, organizatoarea competitiei, erau exprimate oarece ingrijorari legate de disponibilitatea de a lasa bulevardele pentru cateva ore rezervate sportului de soi!

Nu de alta, dar dupa ce in week-end-ul trecut aceste cai de acces au fost ocupate de zarzavaturi, putea si un eveniment de asemenea amploare sa aiba liber, pentru editia a 9-a sub aceasta titulatura, duminica, 9 octombrie, cu startul de la ora 9,30, din Piata Constitutiei, cu intrecere populara, pentru persoane cu handicap, semimaraton si clasica alergare pe 42,195 km, in total organizatorii mizand pe 13.000 de participanti. Pana atunci se indreapta, auzim, si vremea…

* Pugilistul britanic Tyson Fury, prins cu narile pomadate cu cocaina pe 22 septembrie, a anuntat chiar astazi ca se retrage, nu fara a adauga cateva “complimente” fata de sportul care l-a facut om. Aflat, probabil, inca sub influenta prafurilor, alde Fury a scris pe Twitter: “Boxul este lucrul cel mai trist la care am participat, nu-i decat o gramada de rahat (ma rog, el a scris altfel… n.m.LO). Sunt cel mai mare, sunt pensionar, asa ca sa-mi… (de nereprodus, n.m. LO), hai pa!”.

Nu va veni sa credeti, dar din toate mizeriile astea un lucru m-a deranjat foarte tare: plagiatul. Cum isi permite alde nimeni asta, un pugilist umflat pentru partea de scandal si pentru repetarea revanselor cu Vladimir Kliciko, sa-l copieze pe Muhammad Ali, cu “Sunt cel mai mare”? Esti cel mai mare bagabond, copilul durerii!

* Ce se face alde Eduard Novak ca nu mai poate pacali lumea, storcand-o de bani ca va bate el un record mondial al orei care nu exista? Ca a anuntat acum mai bine de o saptamana ca va bate recordul mondial al orei la paraciclism, la categoria lui, C4.

Eu mi-am facut datoria si am atras atentia ca acest record nu exista, deci nu avea cum sa fie batut. Si sa vedeti ce am aflat, cu ajutorul unui amic, trebuie sa precizez: duminica, 2 octombrie, adica exact ieri, irlandezul de 45 de ani Colin Lynch a stabilit (repet, stabilit) primul record mondial al orei din istorie la la paraciclism la C2 (are piciorul stang amputat, deci mai grav decat C4, unde este Novak), cu 43,133 km/h, rezultat desemnat oficial drept record de catre UCI.

Recordul a fost stabilit pe velodromul din Manchester, fiind primul record mondial paralimpic, in general (alta minciuna a numitului Novak, ca la alte categorii existau; nu existau, erau considerate, cum spuneam, cele mai bune performante mondiale, altceva). Oricum, dat fiind ca in cursele de contratimp pe circa 20 km abia se fac medii orare de 40 km, performanta lui Colin Lynch (foto, celebrand succesul) este greu de crezut ca poate fi batuta de oricine…

* Apropo de acest Novak: dincolo de faptul ca gruparea care se erijeaza in federatia romana de ciclism, asa cum el se da presedinte la ceva care nu exista (ca la recordul orei, cum ziceam mai sus) nu a dat publicitatii absolut niciun rezultat de la Campionatele nationale de velodrom, incheiate duminica la pranz , este evident ca aceasta competitie a fost organizata doar ca sa para ca exista activitate.

Departe de mine gandul sa spun ceva rau de cei care au luat titluri si medalii si pe care, iata, din cauza organizatorilor nu-i aminti, este munca lor, dar aceasta organizare de pe o zi pe alta nu a permis celor mai buni ciclisti romani ai momentului (Tvetcov, Grosu, campionul national de sosea Marius Petrache) sa participe! Ati mai pomenit asa ceva? Ai o mana de ciclisti in tara, cum am aratat intr-un serial, si nici pe acelora nu le dai posibilitatea sa-si apere sansele?

Advertisements