* Judoka Alex Bologa (categ. 60 kg) a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, chiar in prima zi, invingandu-l prin ippon, in numai 19 secunde, pe uruguayanul Henry Borges.

In schimb, la tenis de masa Dacian Makszin a pierdut la germanul Thomas Schmidberg, care l-a invins clar, cu 3-0 (11-2, 11-3, 11-6), dar romanul nu paraseste competitia, intrucat la Paralimpice se joaca pe grupe preliminare, sa nu faca, probabil, atata drum doar pentru un meci. Urmatorul adversar va fi un thailandez, din fiecare grupa primii doi calificandu-se pe tabloul principal.

La inot, Naomi Ciorap a fost a 19-a la 100 m fluture, departe de finala de 8, Romania fiind reprezentata, dupa cum s-a mai anuntat, la actuala editie de 12 sportivi cu handicap, mai accentuat sau mai putin, dovada ca un ciclist participa si la concursurile celor valizi.

* Federatia internationala de fotbal a respins joi apelurile cluburilor Real Madrid si Atletico Madrid, confirmand ca ambele cluburi nu mai au dreptul sa recruteze noi jucatori in urmatoarele 2 perioade de transferuri, in ianuarie si august 2017. Cele doua au patit-o ca si FC Barcelona, in 2014, pentru ca au transferat minori. Real a si anuntat ca sesizeaza Tribunalul arbitral pentru sport, inclusiv pentru amenda de 900.000 franci elvetieni (Atletico a fost amendata cu 360.000 franci elvetieni).

Transferurile care au fost sanctionate sunt din 2004, jucatorii (Morata la Real, Gameiro, la Atletico) fiind folositi pana in 2014-2015.

* Federatia internationala de automobilism (FIA), prezidata de francezul Jean Todt, care a fost manager la Ferrari, in F1, a salutat joi “achizitia entitatii comerciale a Formulei 1 de catre Liberty Media”, desi nu a participat la negocieri, astfel ca asteapta informatii privind propunerile de la ambele parti.

Drepturile de televiziune ale F1, care au apartinut FIA, au fost vandute in 1995 pentru 15 ani, dar in 2000 fostul presedinte, avocatul englez Max Mosley, a prelungit nu mai putin de un secol tranzactia, federatia ramanand cu 1 la suta. Din cate imi amitesc, Mosley a cam iesit sifonat de la conducerea FIA, probabil si din aceasta cauza, desi nu s-a spus nimic, motivele fiind altele, mai mult morale…

Liberty Media este un holding american, cu interese in sport si media, care, din cate a anutat un site specializat, a oferit 8,5 miliarde de dolari pentru achizitionarea drepturilor comerciale ale F1.

 

Advertisements