Nicolae Forminte, fost antrenor la junioare, dar, cu ceva ani in urma si la senioare, a fost numit de Comitetul Executiv al Federatiei romane de gimnastica in functia de coordonator al stafului tehnic al lotului feminin de senioare-junoare, care se muta, in cea mai mare parte, la Deva, acesta este elementul principal dintr-un comunicat lalait, adica prolix si prost scris de pe site-ul oficial al FRG.

Alt element important al deciziilor luate, pe langa schimbarea tehnica, ascuns si el printr-o mare de gargara inutila, care denota o gandire sclerozata (analize din vorbe, fara nici o noima, un fel de dare de seama cu concluzii, mai tovarasi; scapati, prieteni, de asemenea scribi depasiti) mai aflam un lucru important:

“Centrul de greutate va fi la Deva, sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte, cel caruia ii revine responsabilitatea lotului de senioare, precum si coordonarea pregatirii olimpice Tokyo 2020. Drept urmare, la Deva urmeaza a-si desfasura activitatea Lotul National al senioarelor si junioarelor, precum si cel al Centrului Olimpic de Pregatire junioare”.

Grafia apartine, cu majusculele respective, ca si cum ar fi vorba de ONU, site-ului.

Iata insa componenta Lotului de senioare si junioare: Olivia Cimpean, Alesia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Ioana Crisan, Carmen Glavan, Denisa Florea, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Beatrice Butunoi, Denisa Golgota, Laura Iacob, Nica Ivanuș, Ariadna Stanciu, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbura, Denisa Stanciu, Camelia Anghel, Alexia Borascu, Ioana Stanciulescu, Antonia Duta; antrenori: Nicolae Forminte – coordonator, Liliana Cosma, Florin Cotutiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai, Adela Popa.

Centrul National Olimpic de Pregatire junioare: Iulia Berar, Maria Pana, Diana Mandrea, Ana Maria Puiu, Ioana Oprea, Teodora Manolache, Coleen Tătaru, Silvia Sfiringu, Daniela Trică, Luiza Popa; antrenori: Raluca Bugner – antrenor principal, Ioana Grava, Florin Uzum, Ramona Micu, Marius Vintila.

Larisa Iordache, Catalina Ponor si Anamaria Ocolisan si-au exprimat dorinta de a ramane in pregatire la Bucuresti, ceea ce nu prea mai este de bun augur, cum nu este de bun augur, dar probabil bine argumentat, nici faptul ca s-a renntat la Diana Bulimar, Daniela Ciurusniuc si Silvia Zarzu, care se intorc la cluburi.

Situatia Centrului de la Onesti impune, dupa cum ni se spune, intrarea lui in “conservare”, ceea ce poate insemna ca nu are sportive sau ca nu are cu ce le tine, pe ele si un eventual staff. Adica ne apucam de descoperit si de format…

Intr-un fel, era de asteptat, pentru ca se recunoaste ca nu prea mai avem “marfa” si, pe de alta parte, nu ai incotro acum si faci si concesii (vezi fetele care raman la Bucuresti…), pentru ca te preseaza Europenele de anul viitor, de la Cluj-Napoca, prima oara dupa 60 de ani cand organizam asa ceva si unde se va concura exclusiv in probe individuale.