* Toata lumea se da de ceasul mortii, e plina presa, sunt incarcate retelele de socializare cu reprosuri legate de faptul ca oficialii nostri, pusi de noi, pe banii nostri (ca si cum le-am dat un loc de cersit la o biserica procopsita, mai lucrativ, asa. ce gandire bolnava!), nu primesc, iata, la 2 saptamani de la venirea in tara, olimpicii, medaliati sau chiar pe toti.

Pai cine e de vina dragi compatrioti, dragi confrati, stimati prieteni bombardati cu ghiulele de carton vopsit? Ce om responsabil se baga in asa ceva? Nu a spus presa noastra superinformata (TVR a inceput, apoi, conform obiceiului, ai zice ca e program national, s-a rostogolit peste tot) ca un sportiv, halterofilul Gabriel Sincraian, a fost depistat dopat? Pe cine sa primesti, pe dopati, ca pe urma te incarci de toate alea.

Intrucat mijloacele mele financiare nu-mi ajung pana la a lua avionul si a ma duce la Montreal, la sediul AMA, nici la Rio, nici in Elvetia, la sediul CIO, nici macar la Budapesta, pentru Federatia internationala de haltere, am luat-o catinel pe net si am cautat peste tot. Fiind si eu un totusi absolvent de drept stiu ca nu poti proba o negatie, asa ca am cautat o afirmatie: cutare a fost dopat!

Nimic, nicaieri nu exista o asemenea informatie, iar palmaresul concursului de haltere la categoria -85 kg este, pe site-ul oficial al federatiei de specialitate, cu Sincraian Gabriel (ROU) pe locul 3, medalie de bronz. La AMA, nimic, nici ANAD-ul nostru nu are vreo consemnare, asa ca pana la a va da cu capul de toti peretii ca prezidentul, si premierul, si ministrii, si presedintii de federatii, si cine o mai fi pe la COSR nu-si fac treaba primind dragii nostri performeri, poate, iubiti confrati, puneti mana si aflati ce-i cu afirmatia asta, care are, si ea, 2 saptamani fara nicio urmare! O fi vreo duma, ca atatea altele? Sau o sfanta indignare e mai usor de insailat decat o cercetare serioasa a situatiei?

* Spre deosebire de Gigi Becali, care a inteles ca se va umple de bani din noul sistem al Ligii campionilor (cum o face asta fara sa participe nu prea inteleg, in fine, dar nu am un scop in viata sa inteleg adanca gandire proferata de personaj la Gigi TV), Asociatia europeana a ligilor profesioniste de fotbal (EPLF) considera “inacceptabil” acest proces de reforma a LC, amenintand, chiar astazi, ca va programa meciurile in acelasi timp cu alte competitii organizate de UEFA.

“O schimbare majora a fost anuntata fara sprijinul si consensul organiatorilor ligilor nationale din Europa, iar decizia va avea un impact negativ asupra campionatelor interne si va mari in mod exponential prapastia sportiva si financiara dintre marile cluburi din Europa si ceilalti”, se arata intr/un comunicat.

Dupa cum se stie, miercuri va fi ales noul presedinte al UEFA, la Atena, iar EPFL ii cere “sa reconsidere reforma”. De la noi, una din ligile profund afectate, nici un semn, Gino Iorgulescu fiind ocupat probabil cu arestarea fiului…

* Azi-noapte a fost Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, competitie la care vor participa 4.342 sportivi din 159 de tari, in 22 de discipline, printre concurenti aflandu-se si 12 romani, la 6 sporturi.

Toata lumea. insa, a remarcat faptul ca de la festivitate a lipsit presedintele Comitetului international olimpic, Thomas Bach, ocupat, a sunat pretextul absentei, la funeraliile unui fost presedinte al Germaniei, Walter Schell, care a detinut un portofoliu intre 1974 si 1979 si a decedat pe 24 august, adica acum 15 zile! Cusuta cu ata alba absenta asta (ar mai fi de gasit motivul adevarat, nu ma lansez in speculatii, o fi ceva cu excluderea rusilor de la JP?), pentru ca intr-un comunicat CIO afirma “Pentru moment, nu este prevazut ca presedintele sa se deplaseze in Brazilia”. Probabil asteapta sa-i faca si pomana de 40 de zile…

Ma rog, presa braziliana scrie ca de fapt Bach evita Brazilia, ca sa nu fie intrebat de “organe” despre gainariile cu bilete de intrare ale irlandezului Patrick Hickey, arestat pe 17 august la Rio si intre timp eliberat pe motive de boala, varsta etc. Umanitare, pe scurt!

Advertisements