* Asadar, ati aflat: Serena Williams va fi adversara Simonei Halep in sferturile de finala ale turneului de Mare Slem de la Flushing Meadow, dupa ce favorita nr. 1 a batut-o azi-noapte, cu 6-2, 6-3, pe kazaha Iaroslava Svedova, pe care a adus-o pana in aceasta faza onoranta a concursului, cea mai buna din cariera, antrenorul roman Victor Ionita.

Serena a depasit, astfel, precedentul record, care, evident ii apartinea din turul precedent, al victoriilor in turnee de Mare Slem, ajungand la 308 meciuri castigate doar la aceste cele mai importante competitii ale tenisului dintotdeauna.

* Optimile de finala nu au fost lipsite de surprize, asteptate pe masura ce se inainteaza in tablou, croata Ana Konjuh, nr. 92 mondial, eliminand-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cu 6-4, 6-4. Autoarea performantei va juca in sferturi cu Karolina Pliskova, dupa ce cehoaica a invins-o in urma unui meci dramatic, cu tie-break in decisiv, pe Venus Williams (4-6, 6-4, 7-6, la 3 in acest echivalent al loviturilor de departajare de la 11 m din fotbal!).

* O stire care, probabil, va trece ca si neobservata, innamoliti fiind noi in asa-zisa actualitate a lesinatului nostru fotbal: la Otopeni va fi inaugurat oficial un patinoar construit pe banii lui Ion Tiriac (spre 4 milioane de euro), chiar peste drum de Aeroportul Otopeni si, as aminti eu, cu schepsis, gandindu-ma la perspectiva cantonamentelor nationalelor de hochei si ale loturilor de patinaj, in apropiere de splendidu centru olimpic de la Izvorani (initiat tot de Tiriac, dupa Sydney, ultimele Jocuri Olimpice ca presedinte COR si cele ai fructuoase in conditii de concurenta dura).

Asadar, vom avea patinoar aproape de Bucuresti, acum cu 500 de locuri, in curand cu 1.000, care va functiona 11 luni pe an, fiind folosita cea mai noua tehnologie, iar copiii vor avea gheata la dispozitie gratuit (!!), iar pentru ceilalti pretul de intrare va fi modic. Deasupra patinoarului este si o sala de gimnastica, unde Andreea Raducan a anuntat ca va profita pentru a descoperi viitoarele campioane, iar campionul de patinaj artistic, Cornel Gheorghe, aflat si el la anuntarea inaugurarii, va antrena copiii ce vor putea fi adusi cu autocarul patinoarului.

Ca fapt divers, Ion Tiriac nu a fost prezent marti la prezentarea santierului, “delegandu-i” pe Ilie Nastase si Bogdan Enoiu…

De fapt, spunea, iar eu cred un asemenea om, ales cu 90 la suta si mort dupa sport (vezi Cupa Otopeni la ciclism, Trofeul Mircea Romascanu), Silviu Gheorghe, primarul Otopeniului, pe cele 20 de hectare din cele detinute de Ion Tiriac in zona va fi facut un complex olimpic, primaria asigurand drumurile de acces si alte facilitati. Pai am asta este colaborare intre un privat solid si o autoritate locala pusa pe fapte in folosul comunitatii, ambii cu viziune, pentru ca un centru olimpic la cativa kilometri de Otopeni va dezvolta totul in jur! Sa fie intr-un ceas bun.

* Pe final, o stire draguta, ca sa zic asa, gen “prinde orbul, scoate-i ochii!”. Prinsa dopata la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, aruncatoarea cubaneza de disc Yarelys Barrios (anabolizanti) a fost somata sa predea medalia de argint acordata acolo. Numai ca sportiva a anuntat ca nu mai are trofeul, in criza de bani vanzand-o pe eBay, pentru 10.500 de euro.

Si ca bascalia sa fie completa aflati ca Barrios a mai fost desemnata medaliata, cu bronz, la JO de la Londra 2012, dar nu are obiectul (altfel, cine stie, fugea cu ea pe e-Bay), pentru ca inca nu i-a fost data, fiind obtinuta prin descalificarea rusoaicei Piscealnikova! Pentru dopaj, of course!