Ce poti spune despre un asemenea meci prost pana la amoc? In primul rand ca, orice compromis se razbuna, iar jucatorul care ar fi trebuit sa ne aduca victoria (nu neaparat la ultima faza, din minutul 96, lovitura de la 11 m batuta fara niciun Dumnezeu), Nicolae Stanciu a stat cu gandul la transferul in strainatate, jucand de vise rele tot timpul, fara angajament, fara concentrare.

Cand ai esti convocat la echipa nationala, la debutul unei noi campanii, cand toate regulamentele de pe lume te obliga sa stai la echipa, tu te duci sa semnezi la Bruxelles, ca si cum nu puteau veni belgienii de la Anderlecht sa semneze aici, nu gaseau pixuri. Toata aceasta trambalare, gandurile la lefuri si altele nu aveau cum sa nu marcheze randamentul unui fotbalist fara mari dovezi de vitejie, la urma-urmei, un gol-doua din lovitura libera, oarece tehnica si cam atat.

Iar germanul Christoph Daum, selectionerul, imi confirma vechea mea idee, ca nu exista nemti, malgasi, sloveni sau nepalezi, ci rezultatul unei educatii si, in timp, al unor apucaturi. Uitati-va la neamtul antrenor al Stelei, Voluntari sau Pipera scrie pe el, ce atatea idei fixe.

Oricum, modul in care au fost risipite 2 puncte dupa acest egal cu Muntenegru, tot o echipa limitata tehnic, spre final chiar usor penibila (jumatate din cele 10 cornere, la zero, pe care le-am avut au fost din cauza lovirii aiurea a balonului) nu face decat sa ne demonstreze ca prabusirea este totala. Veniti noaptea, ca hotii de cai, pe la 3-4, de la Euro, dupa evolutia penibila, lipsa de barbatie strigatoare la cer, mediocrii fotbaliatori romani si-au continuat obiceiurile, tratand jocurile cu adevarat importante ca un prilej de a le creste cota, sa umfle un salariu mai bun, sa faca rost de un ban mincinos, una peste alta.

Pic de ambitie, de orgoliu, de respect de sine, au bifat o convocare, sunt obligati, ce sa faci, asta e, si totul se termina in coada de peste. Daca iesea victorie se umflau ca niste curcani, asa declaratiile de complezenta invatate pe dinafara.

Iar faptul ca in minutul 85 am deschis scorul (a marcat Ad. Popa), dar am fost egalati de Iovetic  dupa numai 2 minute, la o faza fixa, acordata stupid (ce-i trebuia lui Sapunaru sa se morfoleasca la 25 de metri cu un adversar cu spatele la poarta?), dupa care, dincolo chiar de ultimul minut al celor 5 minute ale prelungirilor penalty-ul dat a fost executat cum ati vazut nu inseamna ghinion, nici macar adversitate din partea arbitrului sau altceva, ci cea mai evidenta lipsa de mandrie de fotbalist. Prieteni de fotbalisti, asta sunt. Ca si muntenegrenii, de altfel.

In fine, ceea ce ma face inca si mai trist este ca in aceasta grupa lesinata nici macar fotbalisti adevarati nu vom vedea, asa ne vom perpeli un an si jumatate. Ce altceva spun primele rezultate acestei grupe E a preliminariilor Mondialelor din 2018: Danemarca-Armenia doar 1-0, iar Kazahstan-Polonia 2-2, dupa ce Polonia a condus cu 2-0.

Sa te tii chin, ca fotbalul-spectacol nu prea avem cum vedea…

Advertisements