* Cel mai frumos meci al turneului feminin, din cele vazute de mine, dar si din ce spuneau comentatorii Eurosport, care, oricum, au vazut cele mai multe jocuri, acest Simona Halep-Timea Babos, dupa care romanca a reusit o calificare splendida in optimi si in a doua saptamana a US Open, cu 6-1, 2-6, 6-4, cu 2 ore si 9 minute de munca grea.

Si, asa cum incepuse meciul, nu pareau ca exista probleme, in prima mansa, in doar 24 de minute, Simona impunandu-se cu 6-1. In setul 2, insa, obligata de serviciul perfect, baietesc chiar (aproape 200 km/h) al unguroaicei, totul s-a rasturnat, parca, iar pasa proasta a constantencei a continuat si in decisiv, cand se adjunsese la 3-1 pentru Babos.

Aici insa a inceput o munca de ocnas, o lupta cu sufletul la gura, in care totul a atarnat de o lovitura inspirata, de o combinatie ceva mai desteapta (avantaj, Halep), in cele din urma alaturarea din celebra butada “capul si picioarele” fiind perfecta. Importanta a fost trecerea in fata, la 4-3, a favoritei nr. 5, care o va intalni in optimi pe Carla Suarez, dupa ce spanioloaica, favorita 11, a eliminat-o cu 6-4, 6-3 pe rusoaica Elena Vesnina. Daca amintim ca si Timea Babos a fost cap de serie nr. 31, ne dam seama imediat ca poate mai mult decat in alti ani a doua parte a turneului va fi de mare lupta, cu toata lumea buna in continuare.

Insa sambata a fost o zi foarte buna pentru toti romanii care au evoluat pana la aceasta ora la New York, pe terenurile de la Flushing Meadow. Astfel, la dublu masculin Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au facut si ei pasul in optimi, dupa ce au invins cu un sec 6-2, 6-2 cuplul Mate Pavic (Croatia)/Michael Venus (Noua Zeelanda, in doar 56 minute. Probabil vicecampionul olimpic roman se grabea, pentru ca el s-a inscris, conform obiceiului, si la dublu mixt, si voia sa aiba cateva ore de respiro.

In optimi, Tecau/Rojer vor intalni invingatorii dintre Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), cap de serie numãrul zece, si Robert Lindstedt (Suedia)/Aisam Al-Haq Qureshi (Pakistan).

In fine, la dublu feminin, Monica Niculescu si americanca Vania King merg si ele mai departe, tot in optimi, succesul lor clar, cu 6-3, 6-1, in fata gemenelor ucrainence Liudmila si Nadia Kicenok reamintindu-ne ca perechea Niculescu/King este una deja rodata (si ce rodaj mai bun decat un trofeu exista?), castigand anul acesta turneul de la Shenzhen. In optimi adversare le vor fi rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, favoritele nr. 5 (culmea, ca Halep si Tecau…). E de bine!

Advertisements