Aventura Anei Bogdan la US Open s-a incheiat mai dur decat ar fi sperat, dupa un 0-6, 1-6, in fata Monicai Niculescu, desi, la 3-0 in primul set, slatineanca a avut momente dificile, acuzand dureri de spate.

Calificarea in turul 3 al probei de simplu o duce pe Monica in apropierea celei mai bune performante din cariera la Flushing Meadow, calificarea din 2011 in optimile de finala, dar pentru aceasta va trebui sa treaca de o nuca tare, daneza Caroline Wozniacki, care a eliminat-o tot miercuri, cu 6-4, 6-4, pe rusoaica Svetlana Kuznetova.

In ce o priveste pe Ana Bogdan, la ea ar putea fi vorba de o prabusire cauzata, pe de o parte, de demobilizarea care vine cand iti depasesti conditia, iar aceasta prezenta in turul secund al unui turneu de Mare Slem, ca si cei peste 77.000 de dolari castigati, reprezinta de departe mai mult decat isi visa, probabil, dar si, pe de alta parte, unui sentiment ciudat, care apare in general la fete: retinerea in lovituri, o reducere a aplombului cand adversara sufera o accidentare.

Asa s-a intamplat si ceva mai devreme, cu rusoaica Evghenia Rodina, care, dupa ce a luat primul set, la tie-break, in fata Dominikai Cibulkova, a asistat la indelungile tratamente aplicate, la 2-4 in setul doi, de jucatoarea din Slovacia, dupa care, apucand-o parca mila, nu a mai jucat mai nimic: a pierdut urmatoarele 2 seturi aproape fara opunere, cu 2-6, 2-6.

Nu stiu daca am dreptate, dar am vazut de multe ori situatii de acest gen, iar Ana Bogdan a fost incredibil de modesta in joc, practic nu a jucat nimic, a dat cele mai multe cadouri din cariera.

In fine, sa trecem si la tabloul masculin, unde vicecampionul olimpic Horia Tecau si Jean Julien Roger au intrat bine in subiect, castigand cu 6-1, 6-3 in fata veteranilor Julian Knowle (42 de ani, austriac) si Florian Mayer (Germania, 32 de ani), cei doi neavand nici macar o minge de break, de prasila, in ora cat a durat meciul. In turul secund, cuplul romano-olandez va juca impotriva perechii Mate Pavic (Croatia/Michael Venus (Noua Zeelanda).

La dublu fete, Andreea Mitu in pereche cu sarboaica Alexandra Krunic s-a oprit inca de miercuri, in primul tur, cele doua fiind eliminate de Marina Erakovic (Noua Zeelanda)/Arantxa Parra Santonja (Spania, cu 2-6, 6-2, 6-0.

Advertisements