* Simona Halep s-a impus, in doua seturi si pe durata unui meci de fotbal, fix 90 de minute, in turul secund la US Open, spargand o nuca tare, cu 6-3, 6-4, pe Lucie Safarova (Cehia), o stangace cu joc bine echilibrat, mai ales prin participarea in proba de dublu, astfel ca succesul constantencei este unul solid, incurajator.

Mai ales ca jocul complet al cehoaicei de pe locul 44 mondial a adus destule momente mai putin obisnuite: a fost, mai intai, 3-0, pentru romanca, Safarova a egalat, intregul meci fiind mai mult unul de break-uri, in pofida faptului ca la Flushing Meadow se joaca pe hard, pe iute. In turul 3, Halep va juca cu invingatoarea din meciul dintre favorita nr. 31 Timea Babos si Richel Hogenkamp, venita din calificari, dar ploaia a intarziat programul, astfel ca voi da adversara alta data.

Simona Halep a reusit sa termine meciul, pentru ca a jucat pe arena principala, Arthur Ashe, care are acoperis retractabil, acum desfasurat prima oara.

Ca un meci dintre o favorita, din top 5, si o jucatoare sub 50 in ierarhia mondiala nu este o formalitate o dovedeste si faptul ca spaniola Garbine Muguruza, nr. 3 mondial, a fost eliminata, cu 5-7, 4-6, de letona Anastasija Sevastova (48 WTA), parasind competitia in turul secund.

* Pentru ca in fotbalul actual se vorbeste mai mult despre banii din transferuri, de bugete si de cu totul altceva decat jocul propriu-zis, iata si o serie de sume interesante acum, cand s-a incheiat principala perioada de transferuri din Europa: cele 20 de cluburi de elita din fotbalul englezesc, din Premier League, au cheltuit in total 1,38 miliarde de euro, un nou record, dupa cum scrie cabinetul de avocati si analize financiare Deloitte, intr-o singura zi, miercuri, punandu-se pe masa 184 milioane de euro.

Pe locul urmator – Italia, cu imensa suma de 701 milioane de euro, in timp ce Liga spaniola a dat pe transferuri 475 milioane de euro! Adica exact campionatul care aduna in ultimii ani cam toate trofeele intercluburi se afla abia pe locul 4 dupa acest clasament, devenit obsedant. Daca ati avea drept replica faptul ca Spania este buna la nivel de cluburi, dar la nationala, nu prea, iata finalista ultimului Euro, Franta a cheltuit pe transferuri in acest mercato 196 milioane de euro.

Cat despre Portugalia, campioana Europei intertari, aceasta nu figureaza in primele 10 locuri la Deloitte. Asa ca poate mai scapam de repetarea asta la nesfarsit a stirilor despre bani, pentru ca, iata, nu exista, pur si simplu, o legatura directa dintre opulenta si rezultatele la varf! A, faptul ca unele campionate, cum este cel romanesc, au ajuns aproape de saracie lucie, mai precis saracite de asa-numitii ‘finantatori”, asta este cu totul altceva…

Advertisements