Campioana Romaniei, Astra Giurgiu, si-a aparat blazonul, chiar daca renuntase la multi jucatori, invingand joi seara, la Londra, pe stadionul olimpic din Elizabeth Olympic Park, cu 1-0 (1-0), printr-un gol marcat de portughezul Felipe Texeira in minutul 45, pe West Ham United, astfel ca va fi, ca si Steaua Bucuresti, in urnele pentru grupele Europa League, vineri la pranz, la Monte Carlo.

Succesul fotbalistilor romani a venit dupa un 1-1 in prima mansa, acasa, astfel ca, la ora bilantului, surprinzator, desi Steaua i-a luat 2 dintrei cei mai buni jucatori chiar inaintea acestui play-off, campioana a fost net superioara celor care, pe langa achizitiile amintite, ii mai si umbla la echipa, facand alte si alte oferte pentru Alibec, de pilda!

Una peste alta, dincolo de marele succes, care mai da o speranta de revigorare, macar financiara, pentru fotbalul nostru, avem din nou dovada unei istetimi care, forjata la focul luptei, da, iata, rezultate. Apoi, s-a facut si proba faptului ca avand antrenorul la marginea terenului si nu ascuns prin tribune (chiar, Marius Sumudica este bun pentru Europa, dar se pare ca in campionatul nostru inca nu are drept de munca…) echipele noastre se pot aduna in momentele grele. Consecventa ne lipseste.

Pe de alta parte, cum sa interpretezi faptul ca, iesind tot timpul in fata cu sume de bani, transferuri si fel de fel de mondenitati, Steaua a luat 6 goluri in play-off, tot de la o echipa engleza, in timp ce Astra, decimata, este nu numai egala ei in ce priveste faza competitiei la care au ajuns, ci si contribuitoare neta la coeficientul UEFA de tara, cel care ne da numarul de echipe din cupele europene. Apropo, in editia viitoare vom avea in preliminariile Ligii campionilor doar o echipa. Asa ca poate adunam acum, cu doua trupe, puncte pentru 2018-2019…

Advertisements