* Intre doua tapetari de pereti absurde (revin), Federatia romana de fotbal ne anunta ca a sistat vanzarea de bilete pentru meciul cu Muntenegru, de pe 4 septembrie, de pe Cluj-Arena, programat (aici va rog putina atentie) in preliminariile Campionatului mondial din 2018. In comunicat se vorbeste de o inspectie a UEFA, care a constatat starea gazonului, dar organizatoarea competitiei este FIFA!

Ce vreau sa spun? Ca eu am convingerea ca baietii de la varful federatiei nu prea stiu cine face inspectiile, pentru ca este pur si simplu absurd sa te controleze uniunea europeana in vederea unui meci organizat de cu totul altcineva, FIFA fiind, totusi, alta gasca-n alta traista, chiar daca se ocupa tot cu fotbalul!

N-as avea mari indoieli, poate ca nici nu mi-ar pasa, dar cand aflu ca aceeasi federatie romana schimba pozele de pe peretii sediului si de la centrul din Mogosoaia, confundand Campionatul european din 1984 cu Campionatul MONDIAL din 1984 (asa cred ei, ca au fost mondiale in anul ala…) mai ca-mi vine sa cred ca e o gulguta asta cu biletele, ceva sa fie bagati in seama sau sa deturneze atentia de la magariile cu pozele generatiei de aur scoase din orice galerie!

ULTIMA ORA: Iata ca am intuit bine, chiar cand scriam randurile astea pe site-ul FRF (bine ca am mai dat o data sa verific) a aparut ca meciul cu Muntenegru se disputa pe Cluj-Arena! Chestie pur securista, din manualul diversiunii: daca nu-i poti pacali, aiureste-i!

* Organizatorii Turului ciclist al Spaniei au cerut public scuze echipei Lotto Jumbo pentru ca nu au semnalizat prezenta pe traseul sosirii de la Lugo, din etapa a 5-a, a unor traverse de otel, pentru delimitarea strazii pe care s-a disputat ultimul kilometru si care au provocat numeroase cazaturi, una dintre ele soldandu-se cu accidentarea si abandonul olandezului Steven Kruijswijk, pentru o fractura de clavicula la umarul stang.

Se va deschide si o ancheta, anunta comunicatul, in care se reaminteste ca rezultatele initiale ale etapei au fost date peste cap, revenindu-se la ierarhia generala de dupa etapa precedenta. Adica Valverde nu a mai plecat joi in rosu, pentru etapa a 5-a, ci tot Darwin Atapuma. Cum, de altfel, am si revenit aseara intr-un post-scriptum.

* Se ingroasa gluma cu presedintele Comitetului olimpic irlandez, Patrick Hickey (71 de ani), arestat preventiv la Rio de Janeiro pentru revanzare ilegala a unor bilete la Jocurile Olimpice 2016. “Analiza mailurilor confirma ca presedintele Patrick Hickey era in contact cu Marcus Evans, director la THG”, a declarat inspectorul Ricardo Barbosa de Sousa.

Marcus Evans este si presedinte al clubului de divizie secunda Ipswich, cei doi (ajutati de alti doi) pretandu-se la o golanie de cateva zeci de mii de dolari! Suma maxima, dar la care ar fi participat, la imparteala, vreo alte 7 persoane, era de maximum 2 milioane de euro! Exact aceeasi reactie ca si la gainaria romaneasca legata de echipamentul olimpicilor: domne, astia nu se mai satura, nu se pot opri din ciordit?

Advertisements