* Deschiderea, ca sa zic asa, revenirilor lotului olimpic al Romaniei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au facut-o, luni, cu Air France, handbalistele, de data aceasta delegatia fiind impartita in doar 3 grupuri mari, si nu maruntita in 10, ca la plecare, precum si cu o singura companie, nu cu 4!

Nu ma intreb acum mai apasat de ce le-a venit mintea la cap mai-marilor sportului nostru, alegand, iata, un mod corect, logic, de a folosi banii de transport, rezumandu-ma, acum, doar la graficul sosirilor.

Asadar, dupa handbaliste, miercuri, 24 august, sunt asteptate campioanele olimpice, fetele de la spada (nu ma mai satur sa le repet numele, oricum le vom invata pe dinafara cu totii), adica Simona Pop, Ana Maria Branza-Popescu, Simona Gherasim si Loredana Dinu, ceilalti membri ai lotului de scrima, canotoarele, reprezentantii de la gimnastica artistica, inot, judo masculin, box si o parte din atleti, iar vineri, 25 august – ceilalti atleti, judoca, luptele si tirul.

* Nici nu stii daca sa te amuzi sau sa te revolti: la o infrangere cu 1-5, antrenorul campioanei la fotbal (pe care as numi-o Astra-Unirea-Otelul, ca inspre soarta asta pare sa se indrepte giurgiuvenii), alde Sumudica declara sus si tare ca l-a furat arbitrul, ca intr-o faza de gol nu i s-a acordat nu stiu ce! Nu mai spun ca “furatii” au ratat cu un elan deosebit si o lovitura de la 11 m, sutul nefiind tras, culmea, de arbitru, ci fix de un fotbalist de-al lui Sumudica.

A, ar mai fi de spus ca reputatul tehnician furat de toata lumea (probabil inclusiv de organizatorii de pariuri, vizitele la casele specializate aducandu-i o suspendare), a anuntat, facut coca de suparare, ca se retrage de la echipa, care ar fi jucat ca si cum voia sa-l dea afara! Napastuit, Mariusica, imi dau lacrimile!

Si totusi sa nu trecem cu vederea peste declaratia de mare bun simt a lui Florin Lovin, giurgiuveanul fiind ca se poate de corect: “Cum sa mai acuzi arbitrajul cand iei bataie cu 5-1?”

* Luat cu Jocurile Olimpice, medalie de ultim moment, clasamente, una-alta, am sarit peste etapa a 2-a a Turului ciclist al Spaniei, de duminica. Ei bine, a castigat la sprint (a fost etapa de plat) belgianul Gianni Meersman (Etixx), iar tricoul rosu va fi imbracat la startul de astazi, intr-o etapa grea, de munte, cu sosire in varf, de polonezul Michal Kwiatkowski (Sky). Ne vedem diseara, cu o informatie mai pe larg!

Advertisements