* Cu problemele de sanatate, care m-au obligat sa fac o pauza, dar si, la revenire, sa ma limitez la ce mai lasa puterile, luat cu Jocurile Olimpice, era cat pe aci sa uit de Turul ciclist al Spaniei, care a inceput sambata cu un contratimp pe echipe, castigat, previzibil de britanicii de la Sky, care au trecut primii linia de sosire in 30’27”, dand si primul tricou rosu al actualei editii, britanicului Peter Kennaugh.

Etapa a avut 27,8 km, intre Laias si Castrelo de Mino, in nord-vest, dar, evident, principalul beneficiar a fost liderul formatiei despre al carei patron, Sky News s-a vorbit, cam aiurea, zilele astea in Romania mai mult decat in ultimele decenii despre oricare alta companie TV pe unitatea de timp, Chris Froome.

Mare favorit, Froome nu a luat un avans, insa, in disputa cu columbianul Nairo Quintana si spaniolul Alejandro Valverde, in primul rand, Movistar fiind cronometrata la doar un pumn de sutimi distanta. In schimb, un alt favorit, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff), a dat 52 de secunde, handicap cam mare inca din primii kilometri!

Actuala editie, a 68-a, a Vuelta este bine garnisita in etape de munte, cu 3 sosiri in altitudine, prima dintre acestea fiind programata luni, cu sosirea la Mirador de Ezaro, dupa ce duminica plutonul va strabate cei 160,8 km ai etapei a doua, plata, inftre Ourense si Baiona.

* Cel de-al 165-lea derby al fotbalului nostru, Steaua-Dinamo, s-a incheiat cu un echitabil rezultat de egalitate, 1-1 (1-1), dinamovistii, oaspeti acum, pe Arena Nationala deschizand scorul in minutul 11 prin Rotariu, in timp ce Steaua a egalat in minutul 17 prin William De Amorim, jucator aflat la debutul… era sa scriu in Ghencea!

Cred ca meciul a fost castigat de bancile tehnice (si pierdut si de loja), intrucat in vreme ce Ioan Andone a avut cea mai desteapta abordare (“La un Steaua-Dinamo nu este nevoie de antrenor, baietii joaca singuri, sunt mobilizati la maximum”), stelistii au bagat in teren jumatate de echipa formata din atacanti, au vorbit de meci ca despre o razbunare, de sfarsitul lumii, nu alta. Iar in aceasta atmosfera au clacat taman liderii, un Stanciu si un Hamroun, mai ales…

Advertisements