* Se pare ca rautatile si ticalosia unora au inceput sa ma afecteze si fizic, bagandu-ma de-acum de-a dreptul in spital. Am iesit astazi, ti-a venit clientul Emi Fantaneanu, treci la magarii! In fine, am revenit, si pana la reluare analizelor dezastrelor olimpice romanesti, iata o ‘incalzire’ cu vesti de la Rio.

* Usain Bolt a trecut pe primul loc in clasamentul celor mai titrati atleti din toate timpurile cucerind a 8-a victorie, dupa aurul de la 100 m, castigat azi-dimineata “tambour-battant”, cum spun francezii. “Vreau sa ajung printre cei mari, intre Muhammad Ali si Pele…” Ma inclin pana la pamant in fata acestei exceptionale formulari, exista culmi care nu pot fi depasite, poti doar tinde sa te ridici pana la ele.

Evancandu-i pe boxerul american si fotbalistul brazilian, 2 legende ale sportului, Bolt si-a fixat viitorul obiectiv: sa iasa din cercul prea stramt, in opinia lui, al atletismului, pentru a intra in posteritate, statut care ar putea fi implinit deplin cu al 9-lea titlu olimpic, la stafeta 4×100 m, completand a treia tripla, dupa Beijing si Londra.

* Ca tot vorbiram de stafeta, de data aceasta feminina: spectatorii de pe arena atletica de la Rio si o lume intreaga au putut vedea ceva de nemaivazut: stafeta de 4×100 a SUA a alergat singura pe pista de concurs, repetand proba din serii, cand, din cauza unui schimb gresit al lui Allyson Felix, s-a pierdut calificarea, dupa clasarea pe locul 4. Clar, pe mare rau, se mai intampla (li s-a mai inamplat si americancelor…). Ei nu, intr-un mod bizar s-a decis ca americancele sa mai alerge o data, iar daca o fac mai bine de 42″70/100, cat chinezoaicele, primesc locul acestora. Decizie de-a dreptul idioata, dar, iata, cine imparte, parte-si face…

* Seful Asociatiei europene a Comitetelor olimpice, al comitetului irlandez, membru CIO, irlandezul Patrick Hickey, se afla, in stare de arest, intr-o inchisoare de inalta securitate din cauza implicarii in scandalul vanzarii ilegale a biletelor de intrare la Jocurile olimpice. Pentru cine stie cate ceva despre inchisorile de care vorbim este limpede ca marele mahar olimpic a ajuns pe treapta cea mai de jos a societatii umane. Pentru cateva zeci de mii de dolari pe care ii impartea cu un britanic, arestat inca din prima zi a Jocurilor, acesta fiind in mod clar si denuntatorul.

Repet, pentru cateva zeci de mii de dolari, asa ca sa nu mai aud scuzele altora, mai de pe la noi, cum ca “eu avem afaceri mari, nu ma bagam la gainarii de cateva zeci de mii”. Ba uite, ca va bagati, lacomilor de avere ce sunteti!