Luni, emotii mari pentru noi la gimnastica, finalele pe aparate la sarituri masculin , cu Marian Dragulescu (La multi ani, sa fie intr-un ceas bun), la sarituri, si Catalina Ponor, la barna.

Inainte de a da componenta completa a finalelor la aparatele programate luni, trebuie sa va spun ca in concursul olimpic de la Rio de Janeiro s-a schimbat complet desfasurarea, cu 3 zile pentru aparate (pana acum se disputau in doua zile, 3 aparate la masculin plus 2 feminine zilnic, acum, vedeti prea bine, la baieti cate doua, iar la fete cate unu luni si marti; inseamna ca se vinde bine gimnastica sportiva la Rio):

Duminică, 14 august 2016, ziua 1: sol, cal (masculin), sărituri, paralele (feminin).

Luni, 15 august 2016, ziua a 2-a: inele, sărituri (masculin), bârnă (feminin). În concurs: MARIAN DRĂGULESCU (sărituri, ora 14.50 / 20.50) și CĂTĂLINA PONOR (bârnă 15.40 / 21.40)
Marți, 16 august 2016, ziua a 3-a: paralele, bară (masculin), sol (feminin). În concurs: ANDREI MUNTEAN (paralele, 14.00 / 20.00).

Potrivit comentatorilor, carora ma alatur, la sarituri favoriti sunt nord-coreeanul Se Gwang Ri, campion mondial in 2014 si 2015, care s-a calificat cu prima nota, rusul Denis Abliazin, argint la Londra-2012, ucraineanul Igor Radivilov, bronz acum 4 ani la JO, dar, evident, si Marian Dragulescu, bronz la JO de la Atena, in prezent vicecampion mondial si european en-titre, singurul gimnast din aceasta finala care are o saritura ce-i poarta numele.

Se Gwang Ri (RPD Coreeana)
Denis Abliazin (Rusia)
Kenzo Shirai (Japonia)
Igor Radivilov (Ucraina)
Marian Dragulescu (Romania)
Nikita Nagornii (Rusia)
Oleg Verniaiev (Ucraina)
Tomás González (Chile)

In concursul de barna, Simona Biles deschide seria favoritelor, fiind urmata, si prin nota de calificare, de coechipiera ei Lauren Hernandez si de brazilianca Flavia Saraiva, culmea. Catalina Ponor este, favorita, de asemenea, nu numai a noastra, ci a tuturor specialistilor, gratie celor 5 medalii olimpice, dintre care 3 de aur.

Simone Biles (SUA)
Lauren Hernández (SUA)
Flavia Saraiva (Brazilia)
Sanne Wevers (Olanda)
Catalina Ponor (Romania)
Fan Yilin (China)
Marine Boyer (Franta)
Isabela Onyshko (Canada)

Aceasta este ordinea notelor in care s-a obtinut calificarea, dar in finale toata lumea pleaca de la zero.