* Simt nevoia sa o spun neaparat: inclusiv comentariul la titlul olimpic cucerit de spadasinele noastre noaptea trecuta a fost unul de aur, il veti auzi multi ani de acum inainte, iar cea mai mare problema pentru cei care il vor reproduce va fi ca nu au ce taia, la va fi greu sa reduca la minutajul cerut atunci!

Cei doi comentatori, Roxana Scarlat-Barladeanu, ea insasi vicecampioana olimpica, dar de floreta, cu echipa la Atlanta-1996 (descoperita, ca si Anisoara Pascu, de un monument al antrenoratului romanesc, Romeo Pellegrini, apoi pregatita de Tudor Petrus) si Narcis Selaru au fost la inaltimea momentului, drept pentru care ii invidiez cordial!

* Am ramas cu multe datorii de aseara si azi-noapte, dupa ce si-a batut joc de mine compania de cablu UPC, o catastrofa, care repara totul in cel putin 24 de ore, asa ca voi fi scurt in continuare.

* Simone Biles, care va fi, pot pune pariu de pe acum, una din marile vedete in anii ce vin la Cirque du Soleil, cea mai mare companie de spectacole bazate pe acrobatie din lume, si-a adjudecat in mare viteza individualul compus, fiind urmata de coechipiera sa Aly Raisman, in timp ce rusoaica Mustafina a avut noroc de data aceasta, adversarele clacand pe final, intrand in posesia medaliei de bronz.

* Premiera absoluta, mai mult, dubla: rugbystii fijieni au obtinut prima medalie olimpica pentru tara lor, in intreaga istorie a Jocurilor, fiind si prima echipa de rugby in VII care cucereste titlul la marea competitie. Mari favoriti, de altfel, insularii din Pacific au trecut usor, cu 43-7, de Marea Britanie.

* Michael Phelps, 31 de ani, isi continua incredibila culegere de aur olimpic, intrand in posesia celei de-a 22-a medalie din cel mai pretios metal, a 4-a la actuala editie, de data aceasta la 200 m mixt. A fost, de asemenea, al 4-lea consecutiv in aceasta proba, egaland astfel performantele similare ale compatriotilor sai Al Oerter, la disc, si Carl Lewis, la lungime.

* Nici nu a inceput atletismul, dar stirile despre nenorocirea care a lovit cel mai dur taman sportul olimpic numarul 1 continua, bulgaroaica Silvia Danekova fiind depistata pozitiv la Eritropoietina, la doar cateva zile dupa sosirea la Rio. Danekova era inscrisa la 3.000 m obstacole, proba Ancutei

* Au inceput si intrecerile pe velodromul olimpic, primul set de medalii fiind dat la viteza masculin pe echipe, in care aurul a revenit Marii Britanii, argintul Noii Zeelande, iar bronzul Frantei. De unde se vede ca avem de-a face la ciclismul pe pista cu un sport conservator! Sa te tii victorii britanice, mai ales dupa strategia pro-London-2012, dovada ca atunci cand gandesti lucrurile temeinic te tine o viata.

Dar de-aia adevarata, nu cum face romanul bascalie prin targurile de vechituri: “Ia neamule haina de piele, daca mori maine te tine toata viata!”. Scuze de gluma, cam proasta, dar efectiv m-au stors necazurile tehnico-electronico-internetice!

Advertisements